ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ — 08 Ιουνίου 2013
  • Views163

Η Lufthansa επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα

το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου, το B747-8 ή αλλιώς, τη «βασίλισσα των αιθέρων».

Η κίνηση αυτή της Lufthansa σημαίνει πως η εταιρεία θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά και είναι ενδεικτική της πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς.

Η ναυαρχίδα της Lufthansa

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, στις 18 Ιουνίου η καινούρια ναυαρχίδα της Lufthansa, το B747-8, θα εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο φέροντας για πρώτη φορά τα χρώματα της Lufthansa. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρία Boeing και το μεγαλύτερο σε μήκος – σε παραγωγή – επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ολοκαίνουριο και θα φθάσει στον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών για την πρώτη – εναρκτήρια – προσγείωσή του, πριν την έναρξη των τακτικών πτήσεών του, συμπληρώνοντας τον υφιστάμενο στόλο των αεροσκαφών B747-8 που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη Lufthansa σε μακρινά δρομολόγια.

Το B747-8 είναι μια αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του κλασικού, θρυλικού 747. Η ευρύχωρη καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών, συγκριτικά με την κλασική χωρητικότητα 467 επιβατών του Boeing, με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments