ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 15 Φεβρουαρίου 2013
  • Views141

Μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον υπουργό Εργασίας κ Γιάννη Βρούτση, αποφασίστηκε πλέον πως οι άνεργοι γιατροί θα έχουν την δυνατότητα να εγγράφονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ετέθησαν τα προβλήματα του ΤΣΑΥ στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι στόχος του υπουργείου είναι το νοικοκύρεμα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και σημείωσε ότι με τη νομοθέτηση του Συστήματος «Αριάδνη» επιτυγχάνεται η καθολική απογραφή όλων των συνταξιούχων.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, δρομολογείται η καθιέρωση Ενιαίου Λογιστικού Συστήματος για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ νομοθετείται το Ασφαλιστικό Πιστοποιητικό για τα θεραπευτήρια του ιδιωτικού τομέα, με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Τέλος με τη συνεργασία του υπουργείου με τον ΙΣΑ, συγκροτήθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα καθορίσει τις παθήσεις για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ’ αόριστο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments