ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 31 Ιουλίου 2013
  • Views134

Εντός των επόμενων ωρών η σχετική λεπτομερής ανακοίνωση του υπουργείου – Εστία σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 4 δισ. ευρώ, από σύνολο περίπου 8 δισ. ευρώ, έχει τακτοποιήσει έως σήμερα η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η σχετική λεπτομερής ανακοίνωση του υπουργείου θα γίνει τις επόμενες ώρες με συνέντευξη τύπου όπου θα δοθούν στοιχεία για το ποιοι πληρώθηκαν από τον ειδικό λογαριασμό.

Πέραν αυτού, το θέμα που φαίνεται να αποτελεί εστία σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, είναι η τροπολογία που ορίζει ότι με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φορέων του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η εν λόγω ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναφέρει ότι «αυτά αποτελούν κωμικοτραγικά πράγματα. Έχετε εξευτελίσει και καταργήσει την Βουλή. Ποια είναι η σχέση μεταξύ της τροπολογίας και του νομοσχεδίου για τον τουρισμό;  Δεν είναι ντεκορ η Βουλή για να εισάγετε ρυθμίσεις… Σπεύδετε για να πουλήσετε την ΕΥΔΑΠ που είναι ο υποκρυπτόμενος λόγος για τον οποίο φέρατε τροπολογία. Η τροπολογία υπηρετεί στόχο ανίερο να πουλήσετε το νερό. Να την αποσύρετε και να κάνετε δημοψήφισμα  για να δούμε αν θέλουν οι πολίτες να πωληθεί το νερό».

Επιπροσθέτως, ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε ότι «η τροπολογία δρομολογεί την διευκόλυνση της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και καταργεί την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων».

Από την άλλη πλευρά η κυρία Σοφία Βούλτεψη απάντησε λέγοντας «Η λογική να μην πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να μην αποκρατικοποιηθεί μια εταιρία που βρίσκεται δυο χρόνια το ΤΑΙΠΕΔ δεν στέκει. Οι οφειλές πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρωθεί».

Να σημειωθεί ότι πέραν των άλλων η τροπολογία καταργεί την διάταξη που όριζε ότι τα ελλείμματα του ταμείου για την καταβολή ειδικού εφάπαξ  προς τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ καλύπτεται από το Δημόσιο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments