• Views158

Σταθερή η κατάσταση του 11χρονου

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 11χρονου, μετά τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο της Κρήτης από 20χρονο Ολλανδό, ο οποίος κατάφερε εναντίον του 20 μαχαιριές. Οι γιατροί αναφέρουν πως θα πρέπει να παρέλθει το πρώτο και κρίσιμο 48ωρο, προκειμένου να πουν με βεβαιότητα ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Το αγοράκι υπεβλήθη σε οκτάωρη χειρουργική επέμβαση. Με τα τραύματα που δημιουργήθηκαν στον θώρακά του, τρύπησε η μεμβράνη που καλύπτει τους πνεύμονες.  Η μητέρα του εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση σοκ και βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της ψυχολόγοι, προκειμένου να της παράσχουν υποστήριξη.Το αγόρι επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και ένας διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.   «Αυτό μου το έκανε ο νέος ανιματέρ, ο Ολλανδός», μετέφερε στους αστυνομικούς ο 11χρονος όταν εκείνοι τον εντόπισαν αιμόφυρτο. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ταξίαρχος, αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Η Ελλάδα κερδίζει το εθνικό στοίχημα για έξοδο από την κρίση»

«Η Ελλάδα κερδίζει το εθνικό στοίχημα για έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.  Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Κινέζους να έρθουν στην Ελλάδα, να θαυμάσουν τις ομορφιές της, αλλά και να επενδύσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρθηκε σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που συγκεντρώνουν το κινεζικό ενδιαφέρον: Ελευθέριος Βενιζέλος και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, σιδηρόδρομους κλπ. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην Cosco για την οποία είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή και επένδυσε προσφέροντας θέσεις εργασίας.

Πώς θα γίνει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Δημιουργία «μικρής ΔΕΗ» με αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτες, είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ και πώληση του 49 % των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ. Το σχέδιο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015 και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα. Όπως επεσήμαιναν αρμόδιες πηγές, εκτός από την εξασφάλιση εσόδων για το Δημόσιο μέσω της αποκρατικοποίησης της εταιρίας, το σχέδιο διασφαλίζει και τη δημιουργία των συνθηκών για την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  περίπου 200 εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους οκτώ μήνες ενώ από τις 8 Φεβρουαρίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Ρεπούση : «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθόλου προτάσεις»

Καμία πρόταση δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Μαρία Ρεπούση.  Η βουλευτίνα της ΔΗΜ.ΑΡ. απευθυνόμενη στον Γ. Σταθάκη έλεγε ότι οποτεδήποτε έρχεται μια συζήτηση για αλλαγή στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντοτε αντίθετος με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης να υποστηρίζει «επειδή δεν έχετε ουσιαστικές αλλαγές»

Ως και 2 χρόνια αναμονή για έκδοση σύνταξης από το ΙΚΑ

Απελπιστική είναι η κατάσταση με την καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ, που φτάνει ακόμη και τα δύο χρόνια σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης. Χιλιάδες ασφαλισμένοι καθημερινά «πολιορκούν» τα καταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων και η μαζική αποχώρηση για σύνταξη έχουν δημιουργήσει μία πρωτοφανή κατάσταση. Σημειώνεται ότι ξεπερνούν τις 150.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής σύνταξης που έχουν υποβληθεί στο ΙΚΑ. Από αυτές, οι 74.256 αφορούν αιτήματα κύριας σύνταξης και 77.727 αιτήματα επικουρικής.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση από το «χαράτσι»

Tα κριτήρια με τα οποία μπορεί ο φορολογούμενος να ζητήσει απαλλαγή ή περισσότερες δόσεις για το χαράτσι περιγράφει απόφαση του Γ. Μαυραγάνη. Προϋπόθεση όπως ορίζεται στην απόφαση για να εξεταστεί το αίτημα είναι το εισόδημα του φορολογούμενου να είναι κάτω από 6.000 ευρώ (8.000 ευρώ για ζευγάρι με προσαύξηση 1.000 ευρώ για κάθε παιδί), η κατοικία να έχει αντικειμενική αξία μικρότερη των 120.000 ευρώ και η τιμή ζώνης να μην ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments