ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 24 Ιουλίου 2012
  • Views106

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=JUtUSLuLV5k[/tube]

Στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσει σήμερα η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για τα νέα προωθούμενα μέτρα, με αιχμή τη νέα περικοπή του εφάπαξ. Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι:

Εφιαλτική είναι η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις  και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν  νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. 

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τόσο η εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο  και η σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ειδικότερα ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας:

  1. Της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος,
  2. Της κατευθυνόμενης εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο,
  3. Της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την  ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους,
  4. Των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και σε δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, καθώς και
  5. Της πολιτικής επιλογής, εσχάτως, για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.

Οι συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), η επιμονή των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να οδηγούν σε «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά να μην φροντίζουν για το «κούρεμα» των δανείων, αλλά και γενικότερα η εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Από τη νέα συγκυβέρνηση 

  • Να σταματήσει την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών.
  • Να σταματήσει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  • Να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους.
  • Να προχωρήσει σε άμεσο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών.
Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον χορό των κινητοποιήσεων
Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όμως, συμπαραστέκεται στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιώντας την δική της στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως την λήξη της βάρδιας.

“Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για κούρεμα των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες» ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments