ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ — 17 Φεβρουαρίου 2013
  • Views241

Ένας στους τρεις μαθητές (29,32%), σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Νιάρχου, δηλώνει ότι αισθάνεται επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας!

Η κατάσταση στα σχολεία με το συγκεκριμένο θέμα, αρχίζει να διογκώνεται και αποκαλύπτει μια κοινωνία που μαστίζεται από φτώχεια.

Σε άλλα στοιχεία της έρευνας, επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς πείνα νιώθει το 36,54% και σιτιστική ασφάλεια το 34,15%. Η συγκλονιστική εικόνα αποτυπώνεται από μια πρώτη συλλογή στοιχείων την εφετινή σχολική χρονιά από 88 σχολεία (9.500 ερωτηματολόγια).

«Για μερικά παιδιά αυτό είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας… Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο. Ακόμη και σε ένα παιδί να συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης», λέει ένας εκπαιδευτικός.

«Μια μέρα ένα παιδί θα πεινάει περισσότερο και κάποιο άλλο λιγότερο. Θα του δώσει το γεύμα του, θα πιει και το δεύτερο γάλα από ένα άλλο παιδί που δεν το θέλει… Κινούνται ομαδικά», συμπληρώνει ένας συνάδελφός του.

Είναι εκπαιδευτικοί από σχολεία όπου παιδιά πεινούν και βρίσκουν καταφύγιο στις δωρεές ιδρυμάτων και ιδιωτών. Ήδη ξεπέρασαν τα 1.000 τα αιτήματα από δημοτικά σχολεία της Αθήνας προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης για μερίδες φαγητού.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments