• Views200

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Ξάνθη οι απανωτοί θάνατοι των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σάββατο οι δύο διαδοχικοί θάνατοι παραμένουν ανεξήγητοι.
Ο 42χρονος μητροκτόνος ΣΠ από τα Κιμμέρια, ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος αμέσως μετά το φόνο της μητέρας του, την οποία πυροβόλησε με καραμπίνα, οδηγήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην Εισαγγελία. Εκεί βρέθηκαν συγγενείς του, με σκοπό περισσότερο να του συμπαρασταθούν ψυχολογικά, κατανοώντας την σύγχυση στην οποία βρίσκεται, και όχι για να τον αποδοκιμάσουν.
Από την άλλη, η αυτοκτονία της 33χρονης Π.Σ. από τη Χρύσα Ξάνθης προκάλεσε νέο σοκ. Κοπέλα γνωστής οικογένειας, η μεγαλύτερη από τρεις αδερφές και αρκετά γνωστή και σοβαρή στην πόλη, προκάλεσε ερωτηματικά με την ενέργειά της να απαγχονιστεί έξω από το σπίτι της στη Χρύσα.
Οι οικείοι αλλά και οι αρχές αποδίδουν την αυτοχειρία της σε επιλόχεια κατάθλιψη καθώς πρόσφατα είχε γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Η κηδεία της έγινε ήδη το απόγευμα του Σαββάτου από το Νεκροταφείο της Χρύσας.
Το κλίμα στην πόλη έχει διαταραχθεί από τους συνεχείς θανάτους καθώς το μπαράζ που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα συνεχίζεται ενώ η τελευταία εβδομάδα ήταν αναπάντεχη, αρχής γενομένης από την αυτοκτονία του 16χρονου που βύθισε την πόλη στο πένθος.
Μ. Στυλιανίδης: Χτύπημα στην Τ.Α. το «λουκέτο» στη Δημοτική Αστυνομία – Γαλανόπουλος: Κροκοδείλεια τα δάκρυα των Δημάρχων
Αντιδράσεις προκαλεί το λουκέτο που επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αριθμοί που έχουν προγραμματίσει στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η απόφαση αιφνιδίασε τόσο τους δημοτικούς υπαλλήλους όσο όμως και τους Δημάρχους.

Μ.Στυλιανίδης: Σπουδαίες οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας
«Νέο χτύπημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» χαρακτηρίζεται η ενέργεια της Κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, από το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη. Όπως αναφέρει δεν υπήρξε καμία διαβούλευση για τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις περίεργες.
«Φοβάμαι ότι μεθοδεύεται άλλο ένα χτύπημα στην Αυτοδιοίκηση, θα μας πάρουν το προσωπικό και θα μας αφήσουν τις αρμοδιότητες » σημειώνει λέγοντας ότι οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες χωρίς τους ένστολους που θα φύγουν.
Χαρακτηρίζει σπουδαίες τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Δήμο και τους πολίτες και αναφέρει ότι «δεν καταλαβαίνει το σκεπτικό της κυβέρνησης» κάνοντας λόγο για ανάγκη αντίδρασης.
Αντιδράσεις από ΚΕΔΕ
Αιφνιδιασμένοι όμως είναι και οι εργαζόμενοι στους δήμους ενώ σε ότι αφορά στις πρώτες αντιδράσεις της ΚΕΔΕ μέσω του προέδρου της κυρίου Ασκούνη ο οποίος διερωτήθηκε «Πως και με ποιο τρόπο αυτοί οι ανθρώποι θα βοηθήσουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛΑΣ, όταν δεν έχουν καν την ίδια εκπαίδευση» προσθέτοντας πως δεν μπορεί εν αγνοία της τοπικής αυτοδιοίκησης να παίρνονται αποφάσεις για αστοχίες άλλων.
Τι λένε οι Εργαζόμενοι – Δηλώσεις Δ. Γαλανόπουλου

Από την πλευρά του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων ο Πρόεδρος Δημήτρης Γαλανόπουλος, κάνει λόγο για καταργήσεις που «γίνονται σε μια νύχτα», όπως με την ΕΡΤ αλλά χαρακτηρίζει «κροκοδείλια» τα δάκρυα της ΚΕΔΕ και των Δημάρχων, λέγοντας ότι οι Δήμαρχοι έδειξαν πως δεν ήθελαν τη Δημοτική Αστυνομία. «Κανείς δεν γνωρίζει πως θα γίνει αυτή η αξιολόγηση», σημειώνει ο Δημήτρης Γαλανόπουλος που προσθέτει ότι λόγω της υποχρέωσης για απομακρύνσεις από τους ΟΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι ΔΕ υπάλληλοι.
Όργια παρεμπορίου… στις παραλίες της Ξάνθης!

Επίθεση από πλανόδιους παρέμπορους δέχονται καθημερινά οι λουόμενοι των παραλιών της Ξάνθης, οι οποίοι μετατρέπονται σε πιθανούς αγοραστές γυαλιών ηλίου, ρολογιών, πορτοφολιών, τσαντών και καπέλων.

Οι πλανόδιοι διαθέτουν την πραμάτεια τους, χωρίς φυσικά να έχουν στην κατοχή τους άδειες μικροπωλητών και χωρίς να εκδίδουν τα παραμικρό παραστατικό, προς 5, 10 ή 15 ευρώ κάνοντας φυσικά τα γνωστά παζάρια με τους λουόμενους προκειμένω να τους πείσουν να αγοράσουν κάτι. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πλανόδιοι προσφέρουν ακόμη και “τατουάζ” από χένα, προς 10 ευρώ με τους κανόνες φυσικά υγιεινής και προστασίας των πολιτών να απουσιάζουν παντελώς.

Τις περισσότερες φορές συναντούν απρόθυμους καταναλωτές, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η συνεχής πίεση αποδίδει, με τους λουόμενους όσο περνά η ώρα και δέχονται επιθέσεις πλανόδιων να υποκύπτουν και τελικώς να αγοράζουν κάποιο προϊόν μαϊμού και αμφιβόλου ποιότητος.

Την ίδια στιγμή που οι παρέμποροι αλωνίζουν ανενόχλητοι η παντελής απουσίας ελέγχων συμβάλει στην ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου, αποτελώντας σίγουρα μια ισχυρή πληγή για την τοπική οικονομία καθώς τέτοιου είδους πρακτικές πλήττουν βάναυσα την τοπική αγορά.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments