ΚΟΣΜΟΣ — 25 Μαΐου 2013
  • Views144

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Τουρκία η δίκη της

δολοφονίας ενός 17χρονου από τον πατέρα του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε άγρια και μετά πυροβολήθηκε στο κεφάλι, πριν το σώμα του πεταχτεί στο πλάι του δρόμου, κοντά σε ένα νοσοκομείο.

Ο πατέρας του ομολόγησε πως εκείνος ήταν που πυροβόλησε το γιο του, αλλά υποστήριξε πως ήταν ατύχημα και αρνήθηκε πως το έκανε επειδή ο 17χρονος ήταν ομοφυλόφιλος και πρόσθεσε πως ήθελε να τον θεραπεύσει!

«Ηθελα να μιλήσουμε στο αυτοκίνητο. Τον ρώτησα ποιο είναι το πρόβλημά του. Αρχισε να με προσβάλει. Με άρπαξε από το λαιμό και με χτύπησε με γροθιά. Εγώ τον χτύπησα με τη λαβή του όπλου. Τότε ήταν που το όπλο εκπυρσοκρότησε», υποστήριξε ο πατέρας στο δικαστήριο και συνέχισε προσπαθώντας να απαλλάξει τους άλλους δύο κατηγορούμενους, δηλαδή, τη μητέρα και τον θείο του άτυχου νεαρού.

Η προσπάθειά του αποδείχτηκε αποτυχημένη, καθώς η κατάθεση του μικρότερου αδερφού του θύματος αποκάλυψε την φρικιαστική πραγματικότητα. «Ο θείος μου είπε “θα τον σκοτώσω εγώ και θα πάρεις πάνω το έγκλημα εσύ. Θα τον πετάξουμε στον δρόμο” αλλά εγώ αρνήθηκα», κατέθεσε σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ και συνέχισε: «Το βράδυ ενώ τρώγαμε είπε στον πατέρα μου “θα του τινάξεις τα μυαλά στον αέρα σήμερα, αλλιώς θα τινάξω εγώ τα δικά σου μυαλά στον αέρα αύριο”».

Το ίδιο βράδυ, πατέρας και θείος συνέχισαν την αναζήτηση. Ο μικρός αδερφός πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του θύματος, έμαθε πού βρισκόταν και ειδοποίησε τον πατέρα του. «Ξύπνησα το πρωί όταν ήρθε η αστυνομία. Τα πατάκια του αυτοκινήτου μας τα είχε πλύνει κάποιος και στέγνωναν κρεμασμένα έξω», προσέθεσε.

Το χειρότερο είναι ότι η μητέρα του δολοφονηθέντος προσπάθησε να βγάλει τρελό το άλλο της παιδί που είπε την αλήθεια, προκειμένου να γλιτώσει η ίδια και στη συνέχεια της δίκης επιτέθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου λέγοντας ότι «εάν ήταν ομοφυλόφιλος, θα τον είχα σκοτώσει εγώ με τα ίδια μου τα χέρια. Μας ατιμώσατε». Οι εισαγγελικές αρχές πρότειναν κατά την αρχή της εκδίκασης τη θανατική ποινή και για τους τρεις κατηγορούμενους.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments