ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 27 Απριλίου 2013
  • Views263

Δυσφορία από τις αντιδράσεις που υπάρχουν και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.. Στόχος είναι να διατίθεται φθηνότερο ψωμί από τα μάρκετ

Τη δυσφορία του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το bake-off εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Διαφοροποιήθηκε από τη θέση του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοϊδης.

Απαντώντας στην κριτική και της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Κ. Μητσοτάκη που ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση, ο Θ. Σκορδάς επεσήμανε ότι «δυστυχώς (η αντιπολίτευση) βρίσκει και αλλού πρόθυμους ακροατές».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην αρτοποιητική νομοθεσία. Επιχειρούμε να άρουμε διοικητικά προσκόμματα που προκαλούν εμπόδια στην διάθεση του άρτου και στην έψηση».

Στόχος, συνέχισε, είναι να διατίθεται φθηνότερο ψωμί και «να μην υπάρχει όλο αυτό το κόστος που απαιτεί η νομοθεσία για να μπορεί κάποιος να διαθέσει ψωμί και να βάλει μηχάνημα τελευταίας έψησης».

Τη ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση υπερασπίσθηκε ο Μ. Χρυσοχοϊδης κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή. «Δεν είμαστε σοβαροί εδώ μέσα. Συζητάμε ακόμη μετά από 15 χρόνια. Με ποιους συζητάτε; Μήπως με κάποιους που δεν έχουν σχέση με την αγορά;

Υπάρχει εστιατόριο που δεν έχει μηχάνημα τελευταίας έψησης; Υπάρχει αρτοποιείο που δεν έχει τα αρτοποιήματά του με κατεψυγμένη ζύμη;», ανέφερε.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments