ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 23 Απριλίου 2012
  • Views1359

Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα ο Σάββας Μετοικίδης, ο δάσκαλος που με μια θηλιά έβαλε τέλος στην ζωή του στην αποθήκη στο πατρικό του σπίτι στην Σταυρούπολη της Ξάνθης.

Μέσα σε ένα σιωπηλό ανοιξιάτικο απόγευμα η γη της Θράκης αγκάλιασε τον νέο δάσκαλο που ήθελε η αυτοκτονία του να κάνει αυτούς που κρατούν τις τύχες του Ελληνικού λαού να πάψουν να τον τιμωρούν.

Οι γονείς, οι συγγενείς και  οι χωριανοί σιωπηλοί, όλοι  παρόντες  στην εξόδιο ακολουθία του αυτόχειρα.

Παρόντες ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης, μέλη των αριστερών οργανώσεων και κομμάτων όπως του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που από την Ξάνθη βρέθηκαν στην ήσυχη και γαληνεμένη Σταυρούπολη.

Συγκρατημένοι, σιωπηλοί συμμετείχαν στο πένθος των οικείων του αυτόχειρα.

Σαφώς και στην τοπική κοινωνία της Σταυρούπολης το όποιο πολιτικό μήνυμα του νεκρού δασκάλου δεν είχε εκείνη την ώρα καμία απολύτως σημασία.

Για τους Σταυροπουλιώτες εκείνη την ώρα είχε μεγαλύτερη σημασία το γεγονός  ότι ένας νέος άνθρωπος, ένας συντοπίτης τους, ένας συγχωριανός τους έφυγε.

Την επτασέλιδη επιστολή του αυτόχειρα κρατούν σφραγισμένη οι συγγενείς του.

Όπως μας είπαν οι συγχωριανοί του ο νεκρός δάσκαλος δεν έκανε δική του οικογένεια, αλλά θυσιάστηκε  για να έρθει μία καλύτερη ημέρα στις  οικογένειες των Ελλήνων.

Όπως πληροφορηθήκαμε είναι στις προθέσεις της οικογένειας να κοινοποιήσουν την εφτασέλιδη επιστολή που άφησε πίσω του ο αυτόχειρας.

[EasyGallery id=’ΚηδείααυτόχειραΞάνθη’]
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Σάββα Μετοικίδη στην Σταυρούπολη Ξάνθης

Πηγή: XanthiTimes*

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments