ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 30 Αυγούστου 2012
  • Views286

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την στιγμή δύο πυρκαγιές, η μια στον νομό Καβάλας και η άλλη στον νομό Δράμας.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στην περιοχή μεταξύ Κρηνίδων και Βουνοχωρίου, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία “Ύψωμα Ηρώων” (όχι πολύ μακριά από το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει, τα ξημερώματα του Σαββάτου, μια ακόμα φωτιά), σε ένα σημείο αρκετά δύσβατο το οποίο διαθέτει πυκνή βλάστηση, κυρίως με πουρνάρια. Οι φόβοι για μια ολοκληρωτική καταστροφή στην περιοχή ήταν, αρχικά, μεγάλοι, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας (με 7 οχήματα) φαίνεται να έχει καταφέρει να περιορίσει, για την ώρα, την φωτιά, χωρίς ωστόσο να την θέσει υπό πλήρη έλεγχο.

Η νύχτα, όμως, φαίνεται ότι θα είναι μακριά για την πυροσβεστική υπηρεσία Δράμας, καθώς (σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία) ολόκληρη η δύναμη της υπηρεσίας έχει τεθεί σε συναγερμό. Αυτή την στιγμή το παρθένο δάσος του Καρά Ντερέ (στο Φρακτό Δράμας) έχει παραδοθεί στις φλόγες (για δεύτερη φορά μέσα σε αυτό το καλοκαίρι – η πρώτη ήταν στα τέλη Ιουλίου), ωστόσο και άλλες πυρκαγιές κατακαίνε τα δάση του νομού. τόσες πολλές που, όπως μας ενημέρωσαν (όντας σε κατάσταση πανικού) από την πυροσβεστική υπηρεσία της Δράμας, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο αριθμός των πυρκαγιών.

Εμείς το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι να τα καταφέρουν οι πυροσβέστες (σε Καβάλα και Δράμα) να θέσουν γρήγορα τις πυρκαγιές υπό πλήρη έλεγχο.

φωτογραφία: philippi.in

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments