ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 12 Ιουνίου 2012
  • Views285

Όταν, στις 23 Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Δημήτριος Παπουτσής αποκάλυπτε, σε συνέντευξη τύπου, ότι υπάρχει ένα δάνειο ύψους 21 εκατομμυρίων € (αρχικά ήταν 24 εκατομμύρια €, ωστόσο με τον καιρό είχανε γίνει διάφορες καταβολές δόσεων, συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων €) που έχει λάβει η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από την Τράπεζα Αττικής και ότι, εξαιτίας αυτού, ο κίνδυνος κατάσχεσης ακινήτων της βιομηχανίας από την τράπεζα ήταν ορατός, η διοίκηση της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός κίνδυνος για την Βιομηχανία και ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Αττικής (έναν παλαιό συνεργάτη της Βιομηχανίας, από το 1999) συνεχίζονταν κανονικά και ότι σύντομα θα οδηγούνταν σε αίσιο τέλος. Φαίνεται, όμως, ότι άπαντες διαψεύστηκαν καθώς το περασμένο Σάββατο ορίστηκε η 27η Ιουνίου ως ημερομηνία αναγκαστικού πλειστηριασμού των εκτάσεων της Βιομηχανίας! Το ποιες ακριβώς εκτάσεις της Βιομηχανίας μπαίνουν υπό πλειστηριασμό είναι προς συζήτηση, καθώς η σχετική έκθεση του πλειστηριασμού αναφέρει για “διάφορα κτίρια της Βιομηχανίας”, μια περιγραφή η οποία δεν είναι ιδιαίτερα σαφής.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2011, όταν η τράπεζα κατήγγειλε την σύμβαση δανεισμού που είχε υπογραφεί μεταξύ αυτής και της ΒΦΛ. Σύμφωνα και με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της ELFE ΑΕ Βασιλείου Αθανασίου, με βάση την σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ των 2 εταιρειών, η Τράπεζα είχε μεν το δικαίωμα να καταγγείλει την σύμβαση αυτή και να ζητήσει την πλήρη αποπληρωμή του δανείου (με την νόμιμη διαδικασία να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια απόφαση για κατάσχεση ακίνητης περιουσίας και πλειστηριασμό της), πλην όμως η κίνηση αυτή είναι αδικαιολόγητη καθώς η ELFE ΑΕ δεν είχε παραβιάσει ως τότε κανέναν όρο της συμφωνίας.

Πλέον η νομική υπηρεσία της ELFE ΑΕ, όπως δηλώνει, είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει την νομική οδό για να αποτρέψει το μοιραίο. Μια νομική οδό που περιλαμβάνει την κατάθεση των δικογράφων και την λήψη των προβλεπόμενων δικονομικών μέτρων. Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Αττικής συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς άπαντες φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να συνεχιστεί η καλή συνεργασία.

Ακούστε τι δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της ELFE ΑΕ Βασίλειος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/uploads/VASILIS-ATHANASIOU-ELFE.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments