ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 28 Δεκεμβρίου 2011
  • Views236

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται, πλέον, τα περισσότερα νοσοκομεία της περιφέρειας, καθώς παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, οι περικοπές στον χώρο της υγείας αναγκάζουν τα νοσοκομεία κυριολεκτικά να υπολειτουργούν.

Στο νοσοκομείο της Ξάνθης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τις υπερωρίες τους, την αμοιβή τους για τις νυκτερινές βάρδιες και τις αποζημιώσεις των αργιών και των εξαιρέσιμων ωρών εδώ και 5 μήνες (από τον Αύγουστο). Παρόλο, όμως, που τα χρήματα αυτά δεν τους περισσεύουν, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς του νοσοκομείου. Το πότε, όμως, αλλά και το πώς θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα αυτά παραμένει αναπάντητο, και αποτελεί και το κυριότερο θέμα της επιστολής που απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου προς τον διοικητή του, κ. Αθανάσιο Μπαμπαλίδη.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης, Εριφύλη Παπαδοπούλου, ανέφερε στο zougla.gr πως η διοίκηση του Νοσοκομείου μετά και την επιστολή, όρισε σαν ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων την 10η Ιανουαρίου 2012. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν έχει διαταραχτεί ως προς την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών αφού το προσωπικό δεν θα προχωρήσει σε κανενός είδους κινητοποίηση που να την επηρεάζει.

Εν αναμονή…

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments