• Views329

Σε Καβάλα και Δράμα οι Ξανθιώτες για να περάσουν ΚΤΕΟ
Παραμείνει κλειστό το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πηγαίνουν σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο δημόσιο ΚΤΕΟ Καβάλας είτε αυτό της Αλεξανδρούπολης είναι οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων, όπως οι ιδιοκτήτες βυτίων, προκειμένου να λάβουν τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο για τα οχήματά τους καθώς από την 1η Ιανουαρίου το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης παραμείνει κλειστό. «Από τη στιγμή που το δημόσιο ΚΤΕΟ είναι κλειστό στην Ξάνθη, εμείς για τα βυτία μας πρέπει να πάμε είτε στην Καβάλα είτε στην Αλεξανδρούπολη. Το κόστος και η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση καταλαβαίνεται ότι υπάρχουν και τα πρόστιμα που θα μας επιβληθούν» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης κ. Γιάννης Σιούτας, εξηγώντας πως «τα αυτοκίνητα όμως αυτά είναι για να κινούνται μέσα στην πόλη και είναι δύσκολο να τα πας μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να περάσεις ΚΤΕΟ. Πέραν το χρόνου που χάνει κανείς για να πάει έως εκεί, πρέπει μετά τον έλεγχο να ξαναπάει για να πάρει τα έγγραφα γιατί απαιτούνται μερικές ημέρες για να εκδοθούν αυτά».  Όπως είναι γνωστό τους τελευταίους πέντε μήνες το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης παραμένει κλειστό, καθώς δεν έλαβε τη σχετική πιστοποίηση από το αρμόδιο Υπουργείο, διαδικασία που σύμφωνα με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης αναμένεται να ολοκληρωθεί από μέρα σε μέρα, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.  «Είμαστε στη διαδικασία της πιστοποίησης και από μέρα σε μέρα περιμένουμε από τον αρμόδιο φορέα να μας εγκρίνει και περιμένουμε τη δική του πιστοποίηση ώστε το Υπουργείο να μας δώσει την προσωρινή άδεια λειτουργίας και να ανοίξει και πάλι το ΚΤΕΟ» επισημαίνει η αναπληρώτρια του Προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κοντογιαννίδου, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το εάν οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα επιβαρυνθούν με την καταβολή προστίμων σε περίπτωση που μέχρι την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ έχει παρέλθει η κατά το νόμο προθεσμίας του απαραίτητου τεχνικού ελέγχου.

Σχόλιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών

«Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δε θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα σε εφορίες λαϊκά νοικοκυριά, αλλά θα συνεχίσουν τη φοροληστεία που πνίγει όλες τις λαϊκές οικογένειες. Ακόμη και εκείνοι που θα καταφέρουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, δύσκολα τελικά θα ανταποκριθούν στο σύνολο των οφειλών και το ληστρικό επιτόκιο, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς. Επιπλέον, όσοι δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και με δημεύσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα γονατίζουν από την πολιτική της φοροληστείας, η κυβέρνηση προκλητικά ετοιμάζεται να μειώσει και άλλο τη φορολογία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, αποδεικνύοντας το βαθιά αντιλαϊκό της περιεχόμενο. Απόδειξη της ταξικότητας των φορολογικών μέτρων είναι και το γεγονός ότι το 95% των οφειλετών, που είναι μικροφειλέτες, χρωστάει ποσά κάτω των 10.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν μόνο στο 4% των συνολικών οφειλών προς την εφορία. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν την πάλη τους, απαιτώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια. Να μη γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένας να μη μείνει μόνος του απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες και τα δικαστήρια».

Σε Δράμα και Ορεστιάδα οι ποδηλατικές διαδρομές

Μια οικολογική και εναλλακτική πρόταση για την υιοθέτηση ενός φυσικού τρόπου ζωής, μια προσπάθεια στήριξης και προώθησης του βιώσιμου τουρισμού και μια ευκαιρία για πολιτισμική ανταλλαγή αποτελεί το έργο “IronCurtainTrail (ICT) – SustainablemobilityalongthenewestEuroveloroute” – “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo” του Ευρωπαϊκού προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Με τον πιο οικολογικό και οικονομικό τρόπο να εξερευνήσουν τον κόσμο, οι ποδηλάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν διαδρομή 9.000 χιλιομέτρων που θα συνδυάζει την ποδηλασία με τη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και θα διασχίζει 20 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανάμεσα στις οποίες οι: Ελλάδα, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ. Ο Ποδηλατικός Τουρισμός αναφέρεται συγκεκριμένα σε ταξίδια μεταξύ τοποθεσιών με το ποδήλατο για σκοπούς αναψυχής και εκδρομές στον ελεύθερο χρόνο ή ψυχαγωγικές εκδρομές από τον τόπο διαμονής ή από τον τόπο διαμονής των διακοπών. Η ποδηλασία είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής εμπειρίας και ο επισκέπτης ενθαρρύνεται να περνά περισσότερο χρόνο για να γνωρίσει την κουζίνα, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της περιοχής που ταξιδεύει κατά προτίμηση με τα πόδια, με ποδήλατο ή με δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή η μορφή τουρισμού, παρέχει μια πλουσιότερη
εμπειρία για τους τουρίστες και μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments