ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 15 Δεκεμβρίου 2012
  • Views897

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=pqV1lBJEBMQ[/tube]

Σε θλιβερή κατάσταση παραμένει και σήμερα το ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η ξαφνική κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο ίδιο το κολυμβητήριο όσο και στο πάρκο Φαλήρου. Και μπορεί το πάρκο να΄βρίσκεται σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση, καθώς οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και τον χώρο του κολυμβητηρίου. Σκορπισμένες πέτρες, σπασμένα κομμάτια τσιμέντου, σκουπίδια, χώματα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους είναι το σκηνικό που αντίκρισε σήμερα το πρωί η κάμερα του ENA CHANNEL τόσο στην μικρή κερκίδα όσο και στις 2 πισίνες, την μεγάλη και την βοηθητική.

Η εικόνα αυτή δεν είναι καινούρια, καθώς όποτε φυσάει δυνατός νοτιάς η θάλασσα κατακλύζει το (ερειπωμένο) γυμναστήριο και μεταφέρει πολλά φερτά υλικά εντός του κολυμβητηρίου. Αντίστοιχη εικόνα είχαμε αντικρίσει και την άνοιξη, με την μόνη διαφορά ότι τότε υπήρχε νερό στην πισίνα, το οποίο όμως ήταν γεμάτο σκουπίδια.

Το ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας δεν λειτουργεί δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να αφεθεί στην άλογη οργή. Μπορεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μην περνάει πολύς κόσμος την ώρα του στην περιοχή εκείνη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εικόνα εγκατάλειψης που αντικρίσαμε σήμερα στο κολυμβητήριο ή που είχαμε αντικρίσει μερικές μέρες νωρίτερα στο πάρκο Φαλήρου. Την ώρα, μάλιστα, που έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια για την ανάπλαση ειδικά του πάρκου Φαλήρου, η εικόνα αυτή δεν δικαιολογείται. Η ολοκλήρωση της επέκτασης του προσήνεμου μόλου του λιμανιού, κατά ογδόντα μέτρα ίσως αποτρέψει την εμφάνιση τέτοιου είδους φαινομένων στο μέλλον. Μέχρι τότε, όμως;

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments