ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Ιανουαρίου 2013
  • Views769

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=zNm6NhJf3Hs[/tube]

Η απότομη αλλαγή του καιρού, η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, προκάλεσε για μια ακόμα φορά σοβαρές καταστροφές στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας. Πέτρες, χώμα και άλλα φερτά υλικά γέμισαν για μια ακόμα φορά τόσο τις -άδειες, φυσικά- πισίνες όσο και τους υπόλοιπους χώρους του κολυμβητηρίου.

Και να ήταν μόνο αυτό;

Σκουπίδια, πεταμένα ρουχα, άδεια μπουκάλια, ακόμα και χρησιμοποιημένες σύριγγες…Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν τιμά την ιστορία ενός χώρου που χτίστηκε απο το υστέρημα των Καβαλιωτών αλλά ούτε και την ίδια την εικόνα της πόλης.

Η εικόνα αυτή δεν διαφέρει σημαντικά από όσα αντίκρισε η κάμερα του ENA CHANNEL πριν από μόλις 40 ημέρες, όταν και πάλι ο ισχυρός αέρας έφερε σωρούς φερτών υλικών εντός του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Τότε είχαμε επισημάνει την σημασία της άμεσης αποπεράτωσης των έργων του προσήνεμου μώλου στο λιμάνι της Καβάλας, έργα που σίγουρα θα βοηθήσουν σημαντικά στο να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στο μέλλον. Μέχρι τότε, όμως;

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι, όταν πριν από ένα μήνα είχανε ερωτηθεί -off the record- οι αρμόδιοι του δήμου για την εικόνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου, μας ανέφεραν ότι προηγείτο η αποκατάσταση των ζημιών που είχανε προκληθεί στο πάρκο Φαλήρου εξαιτίας της κακοκαιρίας. Μια βόλτα στον χώρο του πάρκου αποδεικνύει ότι, αν και υπάρχουν σημάδια εγκατάλειψης, η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη από αυτήν του ανοιχτού κολυμβητηρίου, δεδομένου μάλιστα ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το πάρκο δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο ως ενδιάμεσος σταθμός από τους περαστικούς.

Οι δύο αυτοί χώροι, όμως, είναι γειτονικοί. Καλή η πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών στο πάρκο Φαλήρου, αλλά η εικόνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου σίγουρα δεν μας τιμά…

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments