ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 05 Ιουνίου 2013
  • Views167

Την άμεση εφαρμογή του σχεδίου «Άρτεμις», το οποίο προβλέπει τη δραστηριοποίηση της οικονομικής αστυνομίας σε συντονισμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας, ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπ. Εργασίας Ιω. Βρούτσης και ο υπ. Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας.

«Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», χαρακτήρισε την εισφοροδιαφυγή ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η οικονομική αστυνομία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του φαινομένου.

«Για απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική, συμπεριφορά» έκανε λόγο ο κ. Βρούτσης και χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου Άρτεμις» το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση.

Ο υπ. Εργασίας προανήγγειλε επίσης τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι επιφορτισμένοι περίπου 300 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και 23 ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ, οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν 700.000 ενεργές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ το 40% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν το 2012 βρέθηκαν ανασφάλιστοι, ενώ παράλληλα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι οι απώλειες μόνο του ΙΚΑ από την αδήλωτη εργασία φτάνουν για το έτος 2012 τα 6 δισ. ευρώ.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments