ΔΡΑΜΑ — 11 Ιουνίου 2012
  • Views160

Νέες προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των Δήμων Δράμας και Κονάκ της Σμύρνης ανοίγει το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη στις 4 Ιουνίου 2012  κατά την επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Δράμας με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη στην Σμύρνη. Ο Δήμος Κονάκ είναι ο κεντρικός Δήμος της Σμύρνης με πληθυσμό 800.000 κατοίκων στον οποίο φιλοξενήθηκε η αποστολή του Δήμου Δράμας. Το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά την εδραίωση  της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και γενικότερα της ανάπτυξης μεταξύ των δύο πλευρών. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε σε εγκάρδιο κλίμα ενδεικτικό της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Σε δήλωσή του για την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο Δήμαρχος Δράμας είπε ότι οι συνεργασίες αυτής της μορφής αποδεικνύουν ότι οι τοπικές κοινωνίες και η αυτοδιοίκηση ενώνουν τους λαούς και μπαίνουν μπροστά στην διαμόρφωση ενός κλίματος συνεργασίας και ανάπτυξης  σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού, επιχειρηματικότητας κ.ο.κ.  Ο Δήμαρχος Δράμας επανέλαβε ότι  οι κοινωνικές σχέσεις μας ενώνουν σε πολύ περισσότερα σημεία, από αυτά που μας χωρίζουν.

    Η μετάβαση  του Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη και της Δραμινής αντιπροσωπείας  στην Σμύρνη έγινε μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου της Σμύρνης Dr. Hakan Tartan.  Ο κύριος Tartan  είχε επισκεφθεί την πόλη μας τον Δεκέμβριο του 2011 στο πλαίσιο της «Ονειρούπολης» αλλά και της διεξαγωγής κοινού προγράμματος  πολιτισμού Ελλάδας, Τουρκίας και Ρουμανίας που υλοποίησε για λογαριασμό της Ελλάδας το Λύκειο Ελληνίδων της Δράμας το οποίο  αντίστοιχα φιλοξενήθηκε στο «Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης της Σμύρνης».

    Στις 4 Ιουνίου επίσης, η Δραμινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δράμας  παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης στο οποίο το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας παρουσίασε χορούς από την Μακεδονία και την Θράκη.

   Την επόμενη μέρα στις 5 Ιουνίου η Δραμινή αποστολή πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Μπουρνάβα στον οποίο μεγάλη  μερίδα μουσουλμάνων κατοίκων του, κατάγεται από την Δράμα. Στον ίδιο Δήμο θα εγκατασταθεί μουσείο της Δράμας του οποίου τα εγκαίνια θα γίνουν σε περίπου τρείς μήνες μετά την περαίωση των απαραίτητων εργασιών. Στο μουσείο δωρίστηκε από το Δήμο Δράμας σειρά φωτογραφιών από την παλιά Δράμα, από την συλλογή του συνδημότη μας Αθανάσιο Κάζη. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Δραμινό μουσείο του Μπουρνόβα θα φιλοξενηθεί  σε χώρο που παραχώρησε κάτοικος της περιοχής η οποία κατάγεται από την Δράμα και την εγκατέλειψε σε ηλικία 1,5 ετών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments