ΡΟΔΟΠΗ — 20 Μαΐου 2013
  • Views467

Η Ευρωπαική Ένωση Νέων Νομικών – Τμήμα Νομικής (ELSA Komotini), διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Επίκαιρα Ζητήματα του δικαίου Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο 11 της Νομικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Στα πλαίσια των δράσεων του τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Κομοτηνή, θα διοργανωθεί σεμινάριο με θέμα «Επίκαιρα Ζητήματα του δικαίου Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο κ. Καραγκουνίδης Απόστολος, Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. και η κ. Δεσποτίδου Άννα, Λέκτορας Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

Στην αρχή του Σεμιναρίου θα γίνει μία εισαγωγή στο Δίκαιο των άυλων αγαθών. Στη συνέχεια. ο κ. Καραγκουνίδης  θα αναφερθεί στο νέο νόμο για τα Σήματα και τις αλλαγές που αυτός επέφερε στη μέχρι πρότινος ισχύουσα νομοθεσία. Τέλος, η κ. Δεσποτίδου θα επικεντρωθεί στο ν. 2121/1993,  που αναφέρεται στην “προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων”, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις του κλάδου αυτού, καθώς θα γίνει λεπτομερής ανάλυση του θέματος ενώ θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των φοιτητών κάθε έτους.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments