ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 12 Ιουλίου 2013
  • Views148

Σεισμική δόνηση 4,3 ρίχτερ ανατολικά της Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:37 τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου,στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση 21 χλμ.νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, 18 χλμ. βόρεια της Ίμβρου και 48 χλμ.βορειοδυτικά του Τσανάκαλε, ανοιχτά του κόλπου Σάρου της Τουρκίας ,ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ. και εκτιμάται πως ήταν ο κύριος σεισμός.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην Αλεξανδρούπολη και σε ολόκληρη την Θράκη και στη Δυτική Τουρκία.

Επίσκεψη Καναδού βουλευτή στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, επισκέφτηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο ομογενής βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων του Καναδικού Κοινοβουλίου Τζιμ Καρύγιαννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καρύγιαννης ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από την Καναδικών συμφερόντων «Eldorado Gold» και τις επιπτώσεις της στην περιοχή.
Από πλευράς του, ο βουλευτής του Καναδά εξέφρασε την αντίθεσή του στη λειτουργία των χρυσωρυχείων και υπογράμμισε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εξόρυξη για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων.

Πραγματικότητα η εκμετάλλευση της γεωθερμίας στην Ξάνθη

Πραγματικότητα είναι πλέον η δημιουργία επενδύσεων με την εκμετάλλευση της Γεωθερμίας στην Ξάνθη, μετά την αλλαγή του πολυσυζητημένου νομικού πλαισίου, επί ημερών Ξυνίδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τη διενέργεια των πρώτων διαγωνισμών.
Οι εταιρίες ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ και ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ του ομίλου των Πλαστικών Θράκης σε συνεργασία με την ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ξεκίνησαν και υλοποιούν την κατασκευή των δυο πρώτων θερμοκηπίων, έκτασης 40 στρεμμάτων στην περιοχή του Ερασμίου.
Τα θερμοκήπια θα χρησιμοποιούν το νερό της Γεωθερμίας για την δημιουργία καλλιέργειας υδροπονικής τομάτας, σε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση που κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς. Το χώρο της νέας μεγάλης επένδυσης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους των υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και τους εκπροσώπους των επενδυτών και του Δήμου Τοπείρου.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments