• Views134

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=DsOdIOcOn4I[/tube]

Το νέο καθεστώς της κινητικότητας θα αποτελέσει πάγια πολιτική στον δημόσιο τομέα. Εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων που προβλέπουν να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι το 2013, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλείται και αντικειμενικούς λόγους κάλυψης των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό που θα διαμορφωθούν με τα νέα οργανογράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κανείς υπάλληλος δεν θα χρειαστεί φροντιστηριακή βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός γραπτού τεστ, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνεται ότι η αξιολόγηση των ικανοτήτων αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο των απολύσεων και θα πραγματοποιηθεί με στόχο να επικαιροποιηθούν αναλυτικά τα δεδομένα της απογραφής όσον αφορά τα προσόντα των υπαλλήλων. Η αξιολόγηση των ικανοτήτων θα αποτελέσει τη βάση για την τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες θέσεις εργασίας που διαμορφώνονται από τα οργανογράμματα καθώς και για τη μελλοντική στοχοθεσία.

Τα υπουργεία Παιδείας και Άμυνας θα ακολουθήσουν ξεχωριστό μοντέλο αξιολόγησης. Για το υπόλοιπο προσωπικό θα υπάρξει ελαστικότητα ανά εκπαιδευτική κατηγορία και κλάδο με σαφείς διαφορές όσον αφορά την αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών αλλά και ειδικών κατηγοριών δημοσίων λειτουργών όπως είναι οι πανεπιστημιακοί.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ χιλιάδες Έλληνες που «βαφτίζουν» βουλγαρικά τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι επιτήδειοι ανοίγουν στην γειτονική χώρα, στο όνομά τους ή στο όνομα κάποιου συγγενή τους, μία «εταιρία» για να δικαιολογήσουν τα αυτοκίνητα και να πληρώσουν βουλγαρικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, που είναι πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα.
Όπως γράφει το δημοσίευμα, πρόκειται για παλιό κόλπο και υπολογίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη το εκμεταλλεύονται, ενώ στη συνδρομή τους έχουν οργανωμένα γραφεία στη Βουλγαρία που αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν.
Τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου εκτιμάται οτι είναι μεγάλα και άνδρες του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, επιδόθηκαν σε ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι το «ύποπτο» αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα.
Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει, είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Kάπα Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ ένα 32% δηλώνει ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Αιχμηρό σχόλιο για το ταξίδι του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ κάνει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής.

Σε ερώτηση αν την εξέπληξε αυτό το ταξίδι, η κυρία Παπαρήγα απάντά: «Εμένα όχι. Αλλά είμαι σίγουρη ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί προεκλογικά υποστήριζε ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενο όσων είπε».

«Ο θαυμασμός που εξέφρασε για την αμερικανική κυβέρνηση μπροστά στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων δεν έχει προηγούμενο. Αφού είπε αυτά δημόσια, σκεφτείτε τι συζητήσεις έγιναν και τι υποσχέσεις έδωσε στις μη δημόσιες συζητήσεις που είχε» λέει η Αλέκα Παπαρήγα και καταλήγει:

«Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, οι ριζοσπάστες, όλοι αυτοί που θέλουν να βάλουν τέλος στα Μνημόνια και τα μέτρα, δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους εξαπατούν άλλο».

Την ίδια “συνταγή” με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Μετρό αναμένεται να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”, σαφές δείγμα της στάσης που πρόκειται να τηρήσει όλο το επόμενο διάστημα, οπότε και αναμένεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων σε πολλούς κλάδους εξαιτίας των δημοσιονομικών μέτρων που ήδη εφαρμόζονται και των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, έδωσε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός με την απόφαση για επιστράτευση των απεργών του Μετρό.
Όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες μιλώντας στην εφημερίδα, η υιοθέτηση μιας «σκληρής γραμμής» αποτέλεσε μονόδρομο για τον πρωθυπουργό, καθώς ήταν δεδομένο αφενός ότι δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων και αφετέρου θέλησε να στείλει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς τους ηγέτες άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments