ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 27 Φεβρουαρίου 2013
  • Views743

Την δική τους προσπάθεια να έλξουν περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες καταβάλλουν οι επαγγελματίες ξενοδόχοι και εστιάτορες της Σαμοθράκης συμμετέχοντας σε μια Κοινοπραξία που έχει ως στόχο την προβολή του νησιού. Ήδη έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις τουρισμού εντός συνόρων (Filoxenia) αλλά και σε αρκετές του εξωτερικού, σε χώρες όπως: Ολλανδία, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία, Πολωνία. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Εστιατόρων κ. Γιάννη Γλήνια σημειώνονται κρατήσεις από χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο. «Πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα γιατί η Σαμοθράκη είναι ο ορισμός του εναλλακτικού τουρισμού με καλό και ποιοτικό φαγητό, άριστες συνθήκες διαμονής και προσιτές τιμές». Σε εκτός σεζόν εποχή βρίσκει κανείς δωμάτιο με 20-25 (μονόκλινο) ευρώ και 40-45 (δίκλινο) και την περίοδο του Ιουλίου-Αυγούστου 35-40-45 ευρώ το δίκλινο.

Πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η καλή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Όπως και αγωνία μεγάλη η ιατρική περίθαλψη των κατοίκων καθώς απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό προσωπικό.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments