ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 17 Ιουνίου 2013
  • Views205

«Πολεμικό» κλίμα στην αποψινή συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταιρών-Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της ΕΡΤ-Έτοιμοι για όλα Κουβέλης-Βενιζέλος

 Δραματικοί είναι οι τόνοι που δίνονται πλέον και από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για την αποψινή συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων όπου θα ξεκαθαρίσει εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στο σχέδιό του για την ΕΡΤ ή εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μέσα στον Ιούλιο.

«Εγώ δεν θέλω εκλογές, επιδίωξα και επιδιώκω τη σταθερότητα για τη χώρα, όποιος θέλει τις εκλογές ας με ρίξει» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη ξεκαθαρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ.
Από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά μετά και το τηλεφώνημα στήριξης από την Άνγκελα Μέρκελ στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, πέρασαν στην αντεπίθεση όταν ενημερώθηκαν για τις διαρροές και τις ανακοινώσεις από την Ιπποκράτους.

Το κλίμα είναι «πολεμικό» ενόψει της συνάντησης. Και είναι ενδεικτικές οι διαρροές που έγιναν από την πλευρά «γαλάζιων» στελεχών:

Άπαντες γνώριζαν για το σχέδιο των 2.000 απολύσεων έως τις αρχές Ιουνίου. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Κοινό είναι το «μυστικό» στο Μαξίμου ότι οι δανειστές δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Το χθεσινό τηλεφώνημα ωστόσο από την κα Μέρκελ άλλαξε τα δεδομένα αφού και από το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από τη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα, έλεγαν ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ συμβάλει καθοριστικά στο σχέδιο μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και ως εκ τούτου στο αίτημα για συγκεκριμένες απολύσεις εντός του χρονοδιαγράμματος.

Από το Μαξίμου υπενθυμίζουν δε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης έχουν δεσμευτεί για τις 2.000 απολύσεις εντός του Ιουνίου στο Δημόσιο ενώ σε ότι αφορά την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ αυτό που επισημαίνεται είναι πως ήδη έχει πάρει το πράσινο φως από το Euro Working Group –με βάση τα προαπαιτούμενα που έχει αναλάβει να προχωρήσει η Ελλάδα μεταξύ των οποίων και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments