ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 17 Απριλίου 2013
  • Views131

Φαίνεται ήδη φως στο βάθος του τούνελ και ότι η χώρα θα βγει από την κρίση είπε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στα γεγονότα της Βοστώνης, λέγοντας: “Ο νους μου στρέφεται στα λυπηρά και απάνθρωπα της Βοστώνης. Εύχομαι τέτοια γενονότα να μη επαναληφθούν ποτέ”.

“Ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Λένε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα. Δεν ξεπεράσαμε την κρίση, όμως τώρα έχει αρχίσει να χαράζει, η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι μήνυμα μέσα στην Ευρώπη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι και πριν από λίγο καιρό πολλοί στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της Ελλάδας, πολλοί προέβλεπαν την καταστροφή του ευρώ και προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Και πρόσθεσε: “Σήμερα, η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη και η κατάστασή της σταθεροποιείται, ενώ το ευρώ δείχνει ισχυρότερο, αν και δεν έχει ξεπεράσει ορισμενα δομικά του προβλήματα. Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα εθεωρείτο ο αδύναμος κρίκος, κάποιοι έλεγαν ότι είναι η Ιφιγένεια της ευρωζώνης, σήμερα η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα, το δημοσιονομικό πρόγραμμα αλλάζει και το τραπεζικό της σύστημα σταθεροποιείται, κάνει μεταρρυθμίσεις που δεν είχει κάνει για δεκαετίες. Και όλα αυτά σε συνθήκες κρίσης με έξι χρόνια ύφεσης και υψηλη ανεργία. Σήμερα πολλοί τρίβουν τα μάτια τους”.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments