ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Νοεμβρίου 2012
  • Views152
Σε δραματικούς τόνους η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή, λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων. Επιχείρησε να φέρει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Μίλησε για τα τελευταία, άδικα μέτρα. Πυρά στην αντιπολίτευση

Σε ένα τεταμένο κλίμα στην Βουλή από το μεσημέρι, όπου και ξεκίνησε η συζήτηση για την ψηφοφρία του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις 21.00.

Ο ίδιος επιχείρησε να φέρει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία κρίσιμη απόφαση, στην οποία όλοι καλούνται να επιλέξουν για το εάν η χώρα θα μείνει στην ευρωζώνη ή όχι, για το εάν θα μείνει απομονωμένη ή όχι, ενώ σημείωσε ότι η “ΝΔ δεν παίζει με την Δημοκρατία, αλλά ούτε με την ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου”.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, καθώς πολλά από αυτά, όπως οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, είναι άδικα και καταρρακώνουν την μεσαία και χαμηλή κοινωνική τάξη.

Απόσπασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά

“Εδώ και 4 μήνες τρέχουμε για τα πάντα. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση. Πολλά από τα μέτρα είναι σωστά. Θα έπρεπε να τα είχαμε πάρει μόνοι από χρόνια. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι όμως άδικα μέτρα. Αλλά και οι δύο κατηγορίες είναι συμβατικές υποχρεώσεις.

Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Έχουμε να βγούμε στις αγορές 3 χρόνια. Από αυτά τα μέτρα δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να εξαιρείται. Και όσοι γλείφουν τα αυτιά π.χ. των αγροτών, εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν υπηρετούν την δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περιοχής που εμφανίζει γεωπολιτική αστάθεια. Και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό.

Έτσι σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη και αν θα σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας ή όχι. Για το αν θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι ή αν θα συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε. Αυτό αποφασίζουμε.

Εγώ δέχομαι τις αποκλειστικότητες. Όπως για το δρόμο της δραχμής. Τι νομίζουν οι άλλοι; Ότι είναι περισσότερο ευαίσθητοι; Ότι εμείς δεν πονάμε;

Να ξέρουν ότι άμεσα θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και ότι μόνο το 10% θα κατευθυνθεί στα τοκοχρεολύσια. Μόνο τα 3 δισ. ευρώ θα πάνε στην αποπληρωμή του χρέους. Με την σωτηρία θα επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και μέσα στην επόμενη χρονιά θα αποπληρώσουμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες, απομακρύνοντας την δραχμοφοβία.

Για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία, θα είναι λιγότερα από αυτά που θα βγουν. Θα βγουν 9,2 δισ. ευρώ λόγω ύφεσης, πιο συγκεκριμένα.

Σήμερα παλεύω για παραπάνω από 31,5 δισ. ευρώ που θα μας δώσουν για δόση

Κάνω έκκληση σε όλους σας να στηρίξετε την προσπάθειά μας, για να γλιτώσουμε την λεηλασία και την υποδούλωση του λαού μας. Αυτά τα έχουμε δει και σε άλλες κοινωνίες και έκαναν καιρό να ξεπεράσουν τα προβλήματα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την στήριξή τους, αλλά και τον ελληνικό λαό που ξέρει, υπομένει και περιμένει από εμάς. Αντιστρέφουμε μία ολέθρια πορεία. Τρία κόμματα με διαφορετικές καταβολές, στηρίζουμε την πορεία αλλαγής. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Και εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Αυτό είναι το στοίχημα ελευθερίας που πρέπει να κερδίσουμε”.  πηγή news247

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments