ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 12 Νοεμβρίου 2012
  • Views125

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Bm3-9EqCSw4[/tube]

Μπορεί ο προϋπολογισμός να υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, ωστόσο η κυβέρνηση μετράει και πάλι απώλειες.
Η τρικομματική κυβερνητική πλειοψηφία έχασε ακόμα έναν βουλευτή από τη ΝΔ, ενώ αναβρασμός επικρατεί και στη ΔΗΜΑΡ για τους βουλευτές Βουδούρη και Μουτσινά, που μετά το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν και τον προϋπολογισμό του 2013, όπως και με τον Ι. Πανούση που απουσίαζε.
Τα 167 «ναι» από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αποτυπώνουν μια σαφώς καλύτερη εικόνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, από τις 153 θετικές ψήφους που έλαβε στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, εντούτοις ο προβληματισμός και η ανησυχία είναι έκδηλη στο Μαξίμου.
Οι συνολικά 14 απώλειες που μετρούν τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα, πριν καν συμπληρωθούν πέντε μήνες από την συγκρότηση του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς η σημερινή κυβέρνηση, όταν σχηματίστηκε, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές.
Πηγή :newsbomb.gr

Στις επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραστουν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Γ. Στουρνάρας και Γ. Βρούτσης αντίστοιχα, όπου θα συζητήσουν με τα μέλη των επιτροπών για την τρέχουσα κατάσταση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Πηγή : protothema.gr

Μέχρι την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης στους δικαιούχους που πληρούν σειρά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Η εφαρμογή η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm) θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες ,ήτοι ένα μήνα μετά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η καθυστέρηση αποδόθηκε στον γρίφο για τη μεταχείριση όσων διαμένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση και έχουν μεμονωμένα αποφασίσει ότι δεν θα κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης. Τελικά αποφασίσθηκε δικαιούχοι του επιδόματος να είναι και οι εν λόγω φορολογουμενοι.

Το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης θα διατίθεται σε όσους πληρούν τα εξής κριτήρια:

Έχουν ατομικό εισόδημα 25.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 για τον έγγαμο με πλαφόν τα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας.

Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή (Βόρεια Ελλάδα,

Κεντρική Ελλάδα, νησιά κ.λπ.).

Πηγή: newsbeast.gr

Συνεχίζεται το «θρίλερ» για την εκταμίευση της δόσης. Τόσο ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του όσο και ο υπουργός οικονομικών σε δηλώσεις τους απέφυγαν να προσδιορίσουν χρονικά την ημερομηνία που θα λάβει η χώρα μας τα 31 δισ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει προκειμένου να έρθουν τα χρήματα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ωστόσο, γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι στο «χέρι» της. Ο Πρωθυπουργός,παραμονή της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες κάλεσε τους ομολόγους του να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. «Η Ελλάδα έκανε αυτά που της ζητήθηκαν κι αυτό ομολογείται απ’ όλους. Τώρα ήλθε η ώρα των δανειστών να κάνουν κι εκείνοι αυτά που δεσμεύτηκαν. Και θα το κάνουν…» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως η δόση θα εκταμιευτεί έγκαιρα. «Τα χρήματα της δόσης των 31 δισ. θα έλθουν έγκαιρα. Θα έρθουν στο ακέραιο και με το παραπάνω. Και για αυτό το «παραπάνω» παλεύω συνεχώς.»

Πηγή : real.gr

Από την προσεχή Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου αρχίζει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Από εφέτος, οι κάτοχοι Ι.Χ. Αυτοκινήτων δεν θα λαμβάνουν ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο για την καταβολή των τελών, αλλά θα το αναζητούν στο internet.

Η αναζήτηση θα γίνεται είτε με τον κωδικό για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ. Οι πολίτες θα τυπώνουν το ειδοποιητήριο και θα πληρώνουν το τέλος σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.

Πηγή: newsbeast.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments