• Views226

Σαμαράς : Η Νέα Ελλάδα τους χωράει όλους ακόμα και τους αντιπάλους μας

«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ. «Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική».

Βορίδης: η Κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο : Ανδρέας Παπανδρέου

Φωτιά στην διακομματική έβαλε ο Μ.Βορίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ εξαπολύοντας σφοδρή κριτική κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Α.Παπανδρέου.  «Η κρίση στην Ελλάδα» είπε ο κ.Βορίδης, «έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Κουβέλης : «Ο Σαμαράς πίστευε ότι ήμασταν ψάρι αγκιστρωμένο»

Για την τελευταία συνάντηση των τριών και την απόφασή του να αποχωρήσει από την τρικομματική μιλάει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Όπως τονίζει «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να είναι ο “προσχηματικός” εταίρος της κυβέρνησης, ενώ διερωτάται ποια διεθνής υποχρέωση μας επέβαλε την παραβίαση ζητημάτων δημοκρατίας όπως έγινε στην ΕΡΤ ή το να μην έχουμε αντιρατσιστικό νόμο. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η φράση ότι «Ο κ. Σαμαράς πίστευε πως η ΔΗΜΑΡ ήταν ψάρι αγκιστρωμένο. Ε, δεν ήταν» καθώς και το «ό,τι και να λέγαμε οι τελικές αποφάσεις είχαν χρώμα Σαμαρά και Στουρνάρα».

Κυριάκος Μητσοτάκης «Θέλω χρόνο από την Τρόϊκα για τη διαθεσιμότητα»

«Δεν θα είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης» δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει για τον εαυτό του. Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι «θα γίνουν απολύσεις, αλλά μην ξεχνάτε για κάθε έναν που θα φεύγει θα έρχεται ένας νέος μέσω ΑΣΕΠ». Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από όπου θα γίνουν οι απολύσεις, δείχνει να απορρίπτει τον «ξαφνικό θάνατο» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου. Αντιθέτως τονίζει ότι οι απολύσεις θα γίνουν από τους «μόνιμους» συμβασιούχους, ενώ για την κινητικότητα δηλώνει ότι «για να γίνει σωστά και δίκαια η διαδικασία θέλει κάποιους μήνες».

Μισθούς 350 ευρώ ζητά η Τρόϊκα

Το «φράγμα» του κατώτατου μισθού θα επιδιώξει να σπάσει η τρόικα, προωθώντας το επικείμενο χρονικό διάστημα την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ. Σύμφωνα με την «Real News» στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments