• Views172

«Ακολουθούμε τον δρόμο της Ιρλανδίας για την έξοδο από την κρίση»

Ακολουθούμε το πρότυπο της Ιρλανδίας για την έξοδο από την κρίση, το οποίο μας δείχνει ότι υπάρχει διέξοδος, τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Ιρλανδό ομόλογό του Eντα Kένι. Ο έλληνας πρωθυπουργός, αφού καλωσόρισε τον ιρλανδό πρωθυπουργό, τόνισε ότι μαζί με τον κ. Κένι έδωσαν τη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια πολιτική ισορροπημένη μεταξύ στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη. «Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν κάνει τεράστιες αλλαγές. Η Ιρλανδία μας δείχνει ότι ο δρόμος που διαλέξαμε έχει διέξοδο», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Η Ιρλανδία είχε από δεκαετίας κάνει την επιλογή της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ενώ  και αναφέρθηκε στο μοντέλο της Ιρλανδίας με τη χαμηλή φορολογία, σημειώνοντας  ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς όταν η χώρα μπει σε ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο ιρλανδός πρωθυπουργός, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του έλληνα πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον ως τη φωνή της λογικής και της προόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σταθάκης : «Έχουμε έξαρση της ρατσιστικής βίας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι τότε και πολεμούσε το νομοσχέδιο», ανέφερε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος στο επάγγελμα, Ελίζα Βόζενμπεργκ, σημειώνοντας ακόμη ότι: «Η Νέα Δημοκρα τία είναι ανοιχτή στο διάλογο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι: «Νομίζω ότι από τα λεχθέντα υπάρχει μία σαφής ασάφεια στη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να μην τεθεί το θέμα σε αυτή τη μορφή και προφανώς επικαλείται διάφορα πράγματα. Τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, είναι απλά. Έχουμε έξαρση ρατσιστικής βίας. Έχουμε ένα σαφέστατο ευρωπαϊκό πλαίσιο για το θέμα που προτείνεται να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία».

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις του 2014 θα υποβληθούν πριν από τον Απρίλιο. Επίσης, καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος επί των ακινήτων, ενώ οι αποζημιώσεις θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνεται άρθρο για τα τεκμήρια διαβίωσης και τις αποδείξεις.

Ξανά στο στόχαστρο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου «δείχνει» ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος στον απόηχο της έλευσης στη δημοσιότητα εγγράφων που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές και αποδεικνύουν ότι η λίστα Λαγκάρντ έφτασε «επίσημα» στην Ελλάδα για να αξιοπο ιηθεί «για φορολογικούς σκοπούς», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επαναλάμβανε ότι:
– Το USB stick εστάλη από τον κ. Παπακωνσταντίνου στον ίδιο άτυπα και εξωυπηρεσιακά χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο
– Ο κ. Παπακωνσταντίνου του επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της ΕΥΠ για τη λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων και
– Ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε του ανέφερε οτιδήποτε περί συνδρομής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και της τότε ομολόγου του Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments