ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Μαΐου 2013
  • Views138

Σε περίπου 88.000 καθηγητές θα επιδοθούν σήμερα τα φύλλα πορείας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Απευθύνοντας ύστατη έκκληση στον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 14/5 και την ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική – πανελλαδική απεργία.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για αντισυνταγματική απόφαση, το απόγευμα συνεδρίασαν εκτάκτως τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ της Αττικής και στις 19:00 οργανώνεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που η κυβέρνηση καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments