ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΥΓΕΙΑ — 26 Ιουλίου 2012
  • Views239

Τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, εντός δεκαπέντε ημερών, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η παραίτηση των δέκα επιμελητών παθολόγων ιατρών, κρούει από τις Σέρρες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ ο κ.Βαρνάβας , έκανε έκκληση στους Σερραίους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς φορείς του τόπου να κινητοποιηθούν άμεσα, για την αποτροπή της εξέλιξης της παραίτησης των ειδικών ιατρών που θα σημάνει όπως ανέφερε “το λουκέτο του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών”.

Από τη μεριά τους αδιάλλακτοι εμφανίζονταν οι παραιτηθέντες ιατροί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων είναι, η επαναφορά της ισχύς της πληρωμής των εφημεριών ως είχε μέχρι και τις 31.12.2011, η αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες, η παύση του ισχύον πλαφόν για τις επιπρόσθετες εφημερίες, καθώς και η άμεση πρόσληψη ειδικών ιατρών ακόμη και θέσεις επικουρικών.

Από τα πυρά του κ. Βαρνάβα δεν ξέφυγε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, ούτε το υπουργείο Υγείας και η κυβερνητική πολιτική που ασκείται για την «αποδυνάμωση» όπως τη χαρακτήρισε του ΕΣΥ.

Την ίδια ώρα η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών θεωρείται πλέον επικίνδυνη για τους 200.000 Σερραίους, λόγω της έλλειψης των ειδικευομένων ιατρών, αλλά και της εξουθένωσης των ειδικών ιατρών που παραμένουν συνεχή ημερόνυχτα στο νοσοκομείο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών που σχηματίζουν πλέον «ουρές» για να εξυπηρετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τρίτη, υπέβαλαν την παραίτησή τους οι δέκα από τους έντεκα παθολόγους του Νοσοκομείο Σερρών. Μάλιστα ο εντέκατος δεν παραιτήθηκε ακόμα καθώς βρίσκεται σε άδεια και θα παραιτηθεί μόλις επιστρέψει στην υπηρεσία του. Οι γιατροί πήραν την απόφαση να παραιτηθούν εξαιτίας των συνθηκών εργασίας τους, οι οποίες τους καθιστούν πλέον επικίνδυνους για τους ασθενείς, αλλά και για τον εαυτό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments