ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Μαρτίου 2013
  • Views169

Το Ρωσικό Ναυτικό άρχισε να συγκροτεί τη δύναμη κρούσης η οποία θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Μεσόγειο «για την προστασία των εκεί ρωσικών συμφερόντων» όπως δήλωσε ο αρχηγός του στόλου, ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ.

Πιο αναλυτικά, «ο υπουργός Αμυνας έδωσε διαταγή να συγκροτηθεί δύναμη κρούσης η οποία θα εγκατασταθεί και θα περιπολεί μόνιμα στη Μεσόγειο» σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου ναύαρχου την Τρίτη. «Εχουμε ήδη αρχίσει να εκτελούμε τη διαταγή» πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ημερομηνία μετακίνησης της ναυτικής μοίρας προς την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Ρωσικές πηγές σχολίαζαν σήμερα Τρίτη ότι η απόφαση του ρωσικού ναυαρχείου ελήφθη λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκιού, μιλώντας για το ίδιο ζήτημα τόνισε ότι η Ρωσία «έχει τώρα τη δυνατότητα να συγκροτήσει και να διατηρήσει μια δύναμη κρούσης» στη Μεσόγειο. Επιπλέον, έφερε ως απόδειξη την επιτυχία των ναυτικών γυμνάσιων στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, στα οποία είχαν λάβει μέρος σκάφη του στόλου της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας, του Βορρά και του Ειρηνικού Ωκεανού, βομβαρδιστικά της στρατηγικής Αεροπορίας καθώς και πεζοναύτες.

Σύμφωνα πάλι με πηγές από τη Ρωσία, ως «έναρξη της παρουσίας της ρωσικής μοίρας κρούσης στην Ανατολική Μεσόγειο» προσδιορίζονται τα μέσα του καλοκαιριού ενώ προβλέπεται ότι αυτή θα συγκροτείται από δέκα πολεμικά σκάφη και δύο βοηθητικά. Επίσης, θα κάνει χρήση λιμάνια στη Συρία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ηδη, σε λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν οι εργασίες για την εγκατάσταση νέου κέντρου επικοινωνίας και εφοδιασμού του Ναυτικού.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments