ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 23 Φεβρουαρίου 2013
  • Views261

Ερώτηση με θέμα : «Τουρκικές Μ.Κ.Ο. ανθελληνικού χαρακτήρα δρουν στη Θράκη» κατέθεσε ο Ιωάννης Λαγός, βουλευτής της «Χ.Α.» προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης Προστασίας του πολίτη. «Είναι γνωστό πως στα βασικά σχέδια της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας περίοπτη θέση κατέχει η πρόκληση αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Θράκης, με τελικό σκοπό τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων προς την κατεύθυνση της «κοσοβοποίησης» της περιοχής.

Η Χρυσή Αυγή έχει επανειλημμένα τονίσει το μέγεθος και τη σημασία του προβλήματος αυτού, αποκαλύπτοντας τις συντονισμένες προσπάθειες της Άγκυρας με διάφορα μέσα για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού. Το ζήτημα των μουφτήδων, η οικονομική και τραπεζική διείσδυση στην περιοχή, οι προσπάθειες πολιτικής καθοδήγησης της μουσουλμανικής θρησκευτικής μειονότητας είναι μερικά μόνο από τα μέσα αυτά. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν, ωστόσο, και οι περίφημες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.). Κι ενώ μέχρι σήμερα αυτές ήταν «ελληνικές», με ό,τι δυσκολία κάτι τέτοιο συνεπάγεται για το κράτος αναφορικά με τη δυνατότητα περιορισμού των δραστηριοτήτων τους, πλέον στο «παιχνίδι» έχουν μπει και τουρκικές Μ.Κ.Ο.» αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης και σημειώνεται: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται έντονα στην εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή η Μ.Κ.Ο. «Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης». Μάλιστα ο πρόεδρός της Αχμέτ Σαλίχογλου, έκανε προ ημερών δηλώσεις στην τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» της Κομοτηνής κατά τις οποίες επαναλάμβανε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας περί «καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας» κτλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο., με έδρα την Άγκυρα, χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος το οποίο τελεί εν πλήρη γνώση της δράσης και των σκοπών της και φυσικά τις προωθεί.» Ερωτώνται ο κ. κ. Υπουργοί: Αν είναι ενήμεροι για την ύπαρξη και δράση, εντός της ελληνικής επικράτειας, της εν λόγω Μ.Κ.Ο.; Σε ποιες κινήσεις θα προβούν προς την τουρκική πλευρά προκειμένου να παύσει να χρηματοδοτεί και να στηρίζει Μ.Κ.Ο. με τέτοιους σκοπούς; Και αν θα προχωρήσει σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα όσων υπηκόων ξένων χωρών συμμετέχουν σε ανθελληνικές δραστηριότητες, όπως εκείνες της περί ης ο λόγος και παρόμοιων Μ.Κ.Ο., αποδίδοντάς τους τον χαρακτηρισμό «persona non grata»;

Πηγή : Ert.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments