ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Δεκεμβρίου 2012
  • Views236

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=28adExmgmq0[/tube]

Τη δημιουργία της νέας πολιτικής κίνησης επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο κ. Λοβέρδος μέσω της ιστοσελίδας του, ενώ ο ίδιος είχε τονίσει πως παρέμενε στο ΠΑΣΟΚ.

“Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr” ανακοίνωσε στο site του ο πρώην υπουργός.

Την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας είχε επισημάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα. Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου είχε κάνει λόγο για την ανάγκη “καθολικής ρήξης με το πολιτικό/ κομματικό σύστημα”.
«Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία καταρρέει η ελληνική οικονομία και οι τρομακτικές επιπτώσεις της για την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι εν πολλοίς συνέπεια της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό. Πλην όμως, θέλοντας και μη, άνοιξαν τα μάτια μας. Είδαμε από τί πάσχουμε ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πως δεν βλέπει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη
Με γραπτή δηλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε στη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου από την Κ.Ο ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου έχει ως εξης:

“Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.

Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.

Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.Εφόσον ο κ. Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.”

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το πρόκειται να πράξει έπειτα από την ανακοίνωση ίδρυσης του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, σχετικά με την Χρυσή Αυγή, αρνήθηκε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον Ανδρεά Λοβέρδο απάντησε φανερά εκνευρισμένος: «Την ατζέντα του το ΠΑΣΟΚ θα την καθορίζει μόνο του. Είναι ασέβεια να τίθενται άλλα θέματα τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία για την πολιτική ζωή του τόπου».

Οι δημοσιογράφοι, όμως, επέμειναν και στην επόμενη ερώτηση που δέχτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε αινιγματικά: «Δεν απαντώ και μην απαντώντας, προστατεύω πολλούς».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments