ΔΡΑΜΑ — 12 Απριλίου 2013
  • Views231

Την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Χατζή, μαθητή του Δημοτικού Ωδείου στην τάξη της κ. Χάμλατζη Ολυμπίας. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο νεαρό πιανίστα, μαθητή της Β΄ Λυκείου, ο οποίος παρουσίασε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα λάβει μέρος σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες.

      Το κοινό της Δράμας είχε την ευκαιρία ν’ ακούσει Bach, Beethoven, Chopin, Brahms, Shostakovich και Σισιλιάνο, σε έργα πολύ ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα απαιτητικά. Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Π.Ο.-Φ.Τ.Μ.Μ.Δράμας κ. Παγκράτιος Ιορδανίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου κ. Άγγελος Φιλίππου και την τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μα.-Θ. κ. Παναγιώτης Μωυσίδης, καθώς και πλήθος γονέων, μαθητών και καθηγητών του Ωδείου και φίλων του νεαρού Γιάννη, ο οποίος για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε το κοινό ο με την πιανιστική του δεξιοτεχνία και κυρίως με τη μουσικότητά του.

      Δεν είναι όμως ο μοναδικός μαθητής του Ωδείου με αξιόλογες επιδόσεις και συμμετοχές σε διαγωνισμούς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μαθητές του Ωδείου μας έλαβαν και λαμβάνουν μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς ή σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, αποσπώντας βραβεία, επαινετικές κριτικές και τιμητικές διακρίσεις. Μαθητές βιολιού, τσέλου, μονωδίας και πιάνου έχουν ξεχωρίσει με το ταλέντο τους πανελληνίως και αποδεικνύουν ότι το Ωδείο μας παράγει ουσιαστικό έργο και αναδεικνύει τα Δραμινά ταλέντα, που με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους αποκτούν εμπειρίες και στέρεες βάσεις, ως εφόδια για μια επαγγελματική μουσική σταδιοδρομία.

      Η Διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου, ο Δήμος Δράμας και όλοι οι δραμινοί ευχόμαστε και φέτος καλή επιτυχία στους μαθητές του Ωδείου που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους ίδιους και στους καθηγητές τους για το ότι καθιστούν το Δημοτικό Ωδείο σημαντικότατο μουσικό θεσμό με δυναμικό παρόν και λαμπρό, όπως διαφαίνεται, μέλλον.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments