ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 04 Νοεμβρίου 2012
  • Views120

Βενιζέλος: Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα – ΘΑ καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια

– Ύστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού να πεισει τους 2 εταίρους

– Νωρίτερα έκανε έκκληση στους βουλευτες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν τα μέτρα

– Επιμένει στο όχι στα εργασιακά ο Κουβέλης

Χωριστές συναντήσεις με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους έχει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 20.00 θα δει τον Φώτη Κουβέλη. Αυτή την ώρα ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Πριν από την συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο και κλείστηκε το ραντεβού.

Όπως λένε συνεργάτες του, προσπαθεί να ψηφιστούν τα μέτρα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Ο κ. Σαμαράς εκφώνησε την πιο δραματική ομιλία από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία. Αποδέκτες όχι μόνο τους βουλευτές του κόμματός του αλλά και των άλλων 2 κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε σήμερα στην ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ ο πρωθυπουργός και προς τους βουλευτές του ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού περιγράφοντας μάλιστα την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

«Μαζί μας είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις που παρά τις διαφορές και τις τριβές του παρελθόντος, παλεύουν και εκείνες για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Και μαζί αφήνουμε πίσω όλους εκείνους που πρέπει να την κρατήσουν πίσω. Δημιουργούμε την αναγκαία ευρωπαϊκή συνείδηση», σημείωσε.

Χρησιμοποίησε βαρύγδουπες εκφράσεις όπως: “Ο αγώνας που δίνουμε είναι για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τα δεσμά του παρελθόντος. Τις επόμενες ημέρες θα δείξουμε ότι και ενότητα και πεισμα έχουμε.”

Είπε επίσης : “Καταλαβαίνω ότι κάποιοι από αυτούς που προχωράμε μαζί διστάζουν. Καταλαβαίνω οτι είναι μεγάλα και κρίσιμα τα βήματα. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας. Είναι ο αγώνας τους εθνους μας κατά των άκρων και υπέρ των δικαιωμάτων. Κατά της δημαγωγίας και υπερ της ευθύνης.”

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών από τις 9:30 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση ενημέρωσε αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ για το πακέτο των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή σε δραματικούς τόνους είπε: «Υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και στηρίζεται από την Βουλή γιατί έχει ως εθνικό στόχο το άλμα προς τα εμπρός. Πολλοί λιποψυχούν γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε και άλλοι το επιδιώκουν» και πιο κάτω πρόσθεσε «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Ένα λάθος στις επιλογές μας οδηγεί την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δινά για την χώρα. Δεν είναι εκβιασμός είναι πραγματικότητα αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα».

πηγή : newsIT.gr

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments