• Views600

Ούτε βήμα πίσω δεν προτίθενται να κάνουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας δείχνοντας αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση σχέδιο Αθηνά έως το τέλος και διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα αιτήματα τους. Η αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας ωστόσο γιγαντώνεται μιας και όλα δείχνουν πως το τρέχον εξάμηνο κινδυνεύει πλέον να χαθεί. Μάλιστα πολλοί λένε ότι η χθεσινή έκτακτη σύγκλητος έγινε για να ετοιμαστεί σχέδιο σύμπτιξης μαθημάτων και εξεταστικής περιόδου υπολογίζοντας φυσικά το γεγονός ότι οι φοιτητές θα σταματήσουν την κατάληψη τους την Τρίτη και δεν θα αποφασίσουν νέα. Σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα θα γίνονται μέχρι τον Ιούνιο και η εξεταστική μετακινείται έως τα μέσα Μαίου. Ωστόσο αν οι φοιτητές συνεχίσουν τον αγώνα τους με καταλήψεις κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί και με ποιον τρόπο θα συμπληρωθούν οι 13 βδομάδες που απαιτούνται για να θεωρείται ολοκληρωμένο το εξάμηνο.

 

Παράλληλα Απίστευτα επεισόδια εκδηλώθηκαν στον χώρο του ΤΕΙ Πάτρας πριν από λίγη ώρα όταν ομάδες φοιτητών ήρθαν στα χέρια την ώρα της συνέλευσης. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή.
Ο φοιτητής όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Στο χώρο της συνέλευσης σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το thebest.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προιστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ επέμειναν και απαιτούσαν τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.Όπως καταγγέλλουν σπουδαστές στο χώρο κατέφθασαν μέλη της ΠΑΣΠ με «μπράβους» και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν σπουδαστές άλλων παρατάξεων και στην κυριολεξία φυγάδευσαν τόσο τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΤΕΙ είχε διαμηνύσει στο υπουργείο Παιδείας ότι αν μέχρι και σήμερα δεν αποσυρθεί το σχέδιο «Αθηνά» θα παραιτηθεί σύσσωμη.

 

Σαν βόμβα έπεσε στα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων, η είδηση για την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να παρουσιάσει ψηφοδέλτια σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Είναι γεγονός ότι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρούν «κόκκινο πανί» την παρουσία της Χρυσής Αυγής μέσα στα πανεπιστήμια. Από την άλλη, τη μονοτονία τού έως τώρα υποτονικού προεκλογικού κλίματος έσπασαν χθες τα επεισόδια που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τα μέλη της Χ.Α. παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα, όπου έχουν έδρα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ. Επίσης, υπάρχει πρόθεση η Χρυσή Αυγή να κάνει την εμφάνισή της σε εμβληματικές σχολές της Αθήνας χωρίς πάντως να έχει διευκρινισθεί εάν τελικά θα υπάρξει και ψηφοδέλτιο. Ευρύτερα, άλλωστε, υπάρχει η πρόθεση του κόμματος να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Από την πλευρά τους πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρείται ότι θα αντιδράσουν στην ενδεχόμενη παρουσία μιας φιλοναζιστικής νεολαίας εντός των ΑΕΙ. Αλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το «εκλογοδικείο» των φοιτητικών παρατάξεων θα «κόψει» μια παράταξη με το επιχείρημα ότι οι ιδέες της δεν συνάδουν με τις αξίες, τις ιδέες και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, το 2004 φοιτητική παράταξη με την ονομασία «Φως» είχε επιχειρήσει να θέσει υποψηφιότητα σε κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως συνάντησε την αντίδραση των φοιτητικών παρατάξεων.​

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments