ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 23 Απριλίου 2013
  • Views160

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Τέρμα πια με το «καρότο». Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο το «μαστίγιο». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει με την απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου, που ικανοποιώντας τις αντεργατικές αξιώσεις του πλοιοκτήτη Μητσόπουλου, υιοθέτησε τις μαρτυρίες των ανθρώπων του και καταδίκασε τους 10 από τους 12 ναυτεργάτες σε 1 μήνα φυλάκιση με αναστολή ενός έτους. Βρέθηκαν στο στόχαστρο και κατηγορήθηκαν από τον πλοιοκτήτη, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, για δήθεν παρακώλυση συγκοινωνιών, λόγω της συμπαράστασης που έδειξαν στις 7/12/2009 σε απολυμένο συνάδελφό τους, κάνοντας το καθήκον τους απέναντι στον συνάδελφό τους, τους εαυτούς τους, την εργατική τάξη απαιτώντας την επαναπρόσληψή του.

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ καταγγέλλει  την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, της ταξικής αλληλεγγύης που έδειξαν οι ναυτεργάτες στον απολυμένο συνάδελφό τους. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει πως η αστική δικαιοσύνη ούτε “ανεξάρτητη” είναι ούτε “τυφλή”. Σε μια ταξική κοινωνία όπου στην οικονομία κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο και τα πάντα κινούνται γύρω από το κέρδος τους, οι αστικοί θεσμοί λειτουργούν με αυτό το κριτήριο.

Καταγγέλλει επίσης τον πλοιοκτήτη και τις Λιμενικές Αρχές, οι οποίοι αξιοποιώντας το δόγμα της κυβέρνησης «Νόμος και Τάξη», εξαπολύουν ενάντια στο συνδικάτο των Ναυτεργατών βιομηχανία ποινικών και αστικών διώξεων (εκκρεμούν δεκάδες αγωγές), προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες να αποδεχτούν το χτύπημα στα δικαιώματά τους.

 Κανένας φόβος δεν πρέπει να επικρατήσει στους ναυτεργάτες, να μην περάσει η τρομοκρατία. Συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που χτυπά τα δικαιώματά τους, στην τρομοκρατία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα του νομού και να δώσουν ταξική απάντηση στις ορέξεις των δυναστών μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments