ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 29 Απριλίου 2013
  • Views182

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ και ώρα 10π.μ.

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου το 1886, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας με σύνθημα Οχτώ ώρες δουλειά-οχτώ ώρες ανάπαυση-οχτώ ώρες ύπνο-καλύτεροι μισθοί και συνθήκες εργασίας, δείχνουν σε εμάς τους εργάτες το δρόμο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, όπως προσπαθούν να μας πείσουν η κυβέρνηση, οι βιομήχανοι-εφοπλιστές-τραπεζίτες-μεγαλέμποροι-μεγαλοεπιχειρηματίες ΑΛΛΑ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ, της μόνης δύναμης στην κοινωνία που παράγει όλο τον πλούτο που υπάρχει και τον καρπώνονται οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια.

→ Η κυβέρνηση μετά από απαίτηση των μεγαλεμπόρων(ΕΣΕΕ) πήρε την απόφαση να την μεταφέρει την Τρίτη μετά το Πάσχα και η Διοίκηση της Εταιρίας μας ενημέρωσε γι αυτό:

     1ο Με πιο δικαίωμα η κυβέρνηση του κεφαλαίου μεταθέτει την ημέρα της εργατικής τάξης?

2ο Η κυβέρνηση και η Εταιρία δεν μας χαρίζουν αυτήν την ημέρα. ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ       ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

3οΗ Διοίκηση του Σωματείου μας ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ.

ü Ενώ το Δ.Σ. του Σωματείου με μεγάλη «ευκολία» συναντιέται με την εθνικοσοσιαλιστική-φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή και ενώ το προηγούμενο διάστημα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες Εργαζομένων, Σωματεία παίρνουν αποφάσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, το Δ.Σ. τήρησε «εγκληματική» σιωπή. Όπως το ίδιο κράτησε και με την καταδικαστική απόφαση  Δικαστηρίου στη Θάσο ενάντια σε αγωνιζόμενους ναυτεργάτες που διεκδικούσαν επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους.

ü Όλοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου να απεργήσουμε 1η ΜΑΗ, να αναλάβουμε την οργάνωση της απεργίας, την ευθύνη της περιφρούρησης, για την επιτυχία της.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, μαζί με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τη μόνη εργατική δύναμη που έχει για σημαία της τα δίκαια της εργατικής τάξης, που παλεύει με συνέπεια και αρχές για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ και ώρα 10π.μ.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • · Μισθοί, ένσημα, ασφάλιση, δικαιώματα με βάση τη βαριά και ανθυγιεινή εργασίας μας, σε όλους χωρίς εξαίρεση τους εργαζομένους του εργοστασίου. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, χωρίς χάσιμο χρόνου και με ψευτοδικαιολογίες, να επιτρέψει την εγγραφή των εργολαβικών σε αυτό, για ενότητα όλων των εργαζομένων του εργοστασίου στην πράξη όχι στα λόγια.

Με ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, φτωχών αγροτών να αγωνιστούμε για ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη μόνη αναγκαία λύση υπέρ των εργαζομένων, για ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ που θα είναι υπεύθυνος για έρευνα, παραγωγή, συσκευασία, διακίνηση, εμπορία και διάθεση φθηνών και καλής ποιότητας λιπασμάτων, που είναι τα αναγκαία εφόδια για την αγροτική παραγωγή,

για αντίστοιχα, φθηνών και καλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων,

που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments