ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 15 Μαρτίου 2013
  • Views402

Την επιθυμία του να μετεγκαταστήσει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στις δεσμευμένες εκτάσεις της επιχείρησης του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο περιφερειάρχης υπέβαλε τη σχετική πρόταση στον υπουργό, έτσι ώστε το Ελληνικό Δημόσιο -με αυτόν τον τρόπο- να μπορέσει να πάρει πίσω χρήματα που του οφείλονται. Σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής είναι διασπαρμένη σε 38 κτήρια στο Λεκανοπέδιο για τα οποία πληρώνει το ποσό των 10 εκατ. ετησίως! Την ίδια ώρα, μένουν αναξιοποίητα τα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τ.μ. σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.

Η πρόταση του Γιάννη Σγουρού περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να διαθέσει η περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη αφού διαθέτει ήδη τεράστια ποσά σε ενοίκια.

Το κτήριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα διαθέτει τρία κτίρια, αποθήκες, γραφεία, ενώ διαθέτει ξεχωριστά σχεδιαστήριο και showroom τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν τώρα για τις ανάγκες της περιφέρειας (σ.σ.: το ακίνητο της Κάντζας έχει προσημειωθεί εννέα φορές!!!).

Για να μπορέσει να πουληθεί, όμως, απαιτείται η άρση της δήμευσης που έχει επιβληθεί από την Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω της εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων, η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και η συναίνεση των τραπεζών που έχουν προσημειώσει το ακίνητο.

Πηγη: tanea.gr

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments