ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views167

Αναζωπυρώθηκε λόγω των ανέμων η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια ή το μοναστήρι και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο) επιχειρούν στο σημείο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο στο οποίο δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα επίγειες δυνάμεις. Προσπαθούν να προσεγγίσουν έξι οχήματα με 10 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον διοικητή Θρ. Ζαβογιάννη, καθώς και εθελοντικά κλιμάκια με τον προϊστάμενο του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Στάτζο.

Δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν και στον προαύλιο χώρο της Μονής για το φόβο της αλλαγής της φοράς του ανέμου και του κινδύνου που θα υπάρξει για το μοναστήρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άρλα στη δυτική Αχαΐα. Για την κατάσβεση επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Συναγερμός για τη Δευτέρα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως αύριο, Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία
  • Στο Λασίθι και το Ηράκλειο Κρήτης
  • Στα νησιά των Κυκλάδων και
  • Στη νότια Εύβοια.

Πηγή: epikaira.gr – http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=62979&category_id=86

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments