ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 03 Ιουλίου 2013
  • Views207

Το θεσμό της μετατροπής και έκτισης της ποινής με τη μορφή κοινωνικής εργασίας έχει ενεργοποιήσει ο δήμος Πύργου, με δέκα άτομα που έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα να είναι ενταγμένα, αυτή τη στιγμή, στο εν λόγω πρόγραμμα.

Πρόκειται για καταδικασθέντες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για οικονομικά αδικήματα και για άλλα πλημμελήματα, οι οποίοι αδυνατούν να εξαγοράσουν την ποινή τους και έτσι, προκειμένου να αποφύγουν τη φυλακή, στρέφονται στην κοινωνική εργασία.

Με την έγκριση της εισαγγελίας, απασχολούνται τέσσερις ώρες καθημερινά σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. στην καθαριότητα και στην τεχνική υπηρεσία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, για ένα χρόνο φυλάκισης προβλέπονται από 100 έως 240 ώρες εργασίας, για 1-2 χρόνια φυλάκισης από 241-480 ώρες και για 2-3 χρόνια φυλάκισης από 481-720 ώρες.

Την τελευταία διετία μάλιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της απλοποίησης των όρων και διαδικασιών, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στο δήμο Πύργου αυτή τη στιγμή απασχολούνται δέκα άτομα, δύο ολοκλήρωσαν πρόσφατα το πρόγραμμα ενώ εκκρεμούν έξι αιτήσεις.

 

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments