ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 02 Ιανουαρίου 2013
  • Views148

Η προοπτική κατάργησης του ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ορισμένες πλευρές εμφανίζεται περίπου ως δεδομένη απόφαση. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι πολύ απέχει ακόμα από την υλοποίηση

Η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ότι στο υπουργείο εξετάζεται, όντως, η προοπτική κατάργησης του ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκάλεσε πολύ θόρυβο. Τόσο ώστε από ορισμένες πλευρές να εμφανίζεται περίπου ως δεδομένη απόφαση. Η αλήθεια, ωστόσο, πολύ απέχει ακόμα απ’ αυτή τη διαπίστωση.

Όπως επισημαίνεται αρμοδίως από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αυτό το το οποίο είπε ο κ. Μαυραγάνης (στη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Καθημερινή” της Κυριακής) είναι ότι το μέτρο “εξετάζεται” ακόμα, αλλά δεν έχει αποφασισθεί οριστικά. Οπερ σημαίνει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί από “αύριο το πρωί”, όπως πολλοί εκτιμούν. Κι αυτό γιατί απαιτείται αρκετή και σημαντική προεργασία. Γεγονός ωστόσο αποτελεί ότι απασχολεί σοβαρά τόσο τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, όσο και τον κ. Μαυραγάνη και σαφώς η αναφορά του τελευταίου στη συγκεκριμένη συνέντευξη είχε… υπόβαθρο.

Απομένουν όμως να γίνουν πολλά, πριν τις τελικές ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments