ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 24 Ιανουαρίου 2013
  • Views198

Στις 12:30 μ.μ., σήμερα, ολοκληρώθηκε η άσκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Την άσκηση διεξήγαγε τμήμα, το οποίο ενεργοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από απροειδοποίητη εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αεροδρόμιο του νησιού εξελίχθηκαν και τα δύο σενάρια που προβλέπονταν στην άσκηση, δηλαδή της κατάληψης – ανακατάληψης (του αεροδρομίου) με ταυτόχρονη εξασφάλιση της δυνατότητάς του να υποδεχθεί επιπλέον αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της άσκησης ενεργοποιήθηκε το σύνολο του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις τάξεις του ΓΕΕΘΑ επικρατεί πλήρης ικανοποίηση μετά το πέρας της άσκησης, καθώς οι χρόνοι αντίδρασης του τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, με αποστολή την κατάληψη-ανακατάληψη αεροδρομίου ήταν εξαιρετικοί.

samos-pirpolitis-1 samos-pirpolitis-2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA samos-pirpolitis-8 samos-pirpolitis-9 samos-pirpolitis-10

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments