ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΧΡΥΣΟΣ — 10 Απριλίου 2013
  • Views219

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στην Ιερισσό, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης αστυνομικοί εισέβαλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν δυο 40χρονους, οι οποίοι είναι ύποπτοι για συμμετοχή για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως εκτελούσε εντάλματα σύλληψης και πως παρόν στις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα ήταν και εισαγγελέας. Η πλευρά των κατοίκων, όμως, περιγράφει αλλιώς τα γεγονότα και μιλά για αρπαγή των δυο ανδρών.
1
Σύμφωνα με τους κατοίκους λοιπόν, στις 03:00 τα ξημερώματα, άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν τους δυο άνδρες μπροστά στα μάτια. των οικογενειών τους. Κάτοικος της περιοχής είπε στο NewsIt ότι τα ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες με σιδηρολοστούς και ακινητοποίησαν τις οικογένειες των δυο άνδρών με τα όπλα τους!

2

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

3

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάτοικοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να τους επιτρέψουν την είσοδο και κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο κατοίκους.

4

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, που δημοσιεύει τις παραπάνω φωτογραφίες, λίγο μετά τις 03:00, δύο ομάδες αστυνομικών ταυτόχρονα έκαναν συλλήψεις δύο ανδρών, οι οποίοι είναι από τους 20 κατοίκους που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές.

5

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι του ενός, σπάζοντας την πόρτα με λοστό, αλλά ο άνδρας τους άκουσε και άνοιξε την πόρτα.  Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με κλωτσιά και συνέλαβαν και τον δεύτερο άνδρα μπροστά στην οικογένειά του.Ξεσηκωμός των κατοίκων και επίθεση στο αστυνομικό τμήμα

Αμέσως σήμανε συναγερμός, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες του χωριού και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και μετά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού. Εκεί όμως, όπως λένε, δεν ήταν κανείς, ούτε αστυνομικός ήταν φρουρός και το Α.Τ. ήταν έρημο. Όπως γράφει το thesstoday.gr, μπήκαν μέσα και τα έκαναν… γυαλιά – καρφιά. Κάτι που φαίνεται και στις επόμενες φωτογραφίες…

6 10 9 8 7

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η αστυνομικοί πριν εγκαταλείψουν το αστυνομικό τμήμα πήραν τον οπλισμό και έγγραφα. Η ένταση παραμένει στο χωριό, με τους κατοίκους να ετοιμάζονται να κατέβουν στον Πολύγυρο Θεσσαλονίκης, όπου οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα…

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments