ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Μαΐου 2013
  • Views688

Την συμμετοχή του σε «τάγματα εφόδου» τα οποία κάνουν «αστυνόμευση» στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης ομολόγησε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τον εμπρησμό μπαρ αλλοδαπού στην οδό Λεμεσού στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 34χρονος συλληφθείς, ομολόγησε στην ΕΛ.ΑΣ τον τρόπο δράσης του «τάγματος εφόδου» που έχει συγκροτηθεί από τριάντα άτομα, ενώ υποστήριξε πως η «ομάδα κρούσης» έχει ως σκοπό να κλείσουν τρία καταστήματα αλλοδαπών τα οποία λειτουργούν στην περιοχή, αναφέρει η Καθημερινή.

Πως λειτουργούν οι ομάδες εφόδου:

«Εχουμε χωριστεί σε ομάδες των πέντε ατόμων και πραγματοποιούμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα ο ίδιος είπε επίσης πως ο ίδιος και 30 άτομα συγκρότησαν τις ομάδες όταν απέτυχαν να κλείσουν τρία καταστήματα αλλοδαπών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ωστόσο, ο 34χρονος αν και παραδέχθηκε ότι το βράδυ της Δευτέρας συμμετείχε σε ομάδα που περιπολούσε γύρω από το μαγαζί που κάηκε, αρχικά αρνήθηκε πως συμμετείχε στον εμπρησμό και ισχυρίστηκε πως το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν στο σπίτι του συγκατηγορούμενου του προκειμένου «να κάνουμε την ανάγκη μας. Δεν είμαστε απολίτιστοι να κατουράμε στο δρόμο», κατέθεσε. Στη συνέχεια πάντως, παραδέχθηκε πως προχώρησε στον εμπρησμό για «το γενικότερο καλό» και αρνήθηκε κατηγορηματικά την περίπτωση να ήθελε να πουλήσει «προστασία» στο μπαρ του Καμερουνέζου.

Τέλος, η εφημερίδα επικαλείται αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος σχολιάζοντας τα γεγονότα τόνισε πως είναι «προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών», ενώ γίνεται αναφορά και σε μαρτυρίες κατοίκων, στις οποίες αναφέρεται πως οι δράστες διατηρούσαν επαφές με τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του μπαρ και συχνά επισκέπτονταν το κατάστημά του.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments