ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 11 Απριλίου 2013
  • Views268

Πυροβόλησε τον αδερφό του με κλεμμένη καραμπίνα

Συνελήφθη, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία, απειλή και κλοπή.  Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, απείλησε τον αδερφό του και προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο.Στην αυλή και στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Δύο (2) κυνηγετικά όπλα με κομμένες κάννες
•    Δύο (2) περίστροφα αερίου
•    Εξήντα επτά (67) κυνηγετικά φυσίγγια
•    Είκοσι τέσσερα (24) κάλυκες για περίστροφο αερίου
•    Δύο (2) αμπούλες αερίου
•    Πληθώρα μεταλλικών σφαιριδίων

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η μία από τις δύο καραμπίνες είχε κλαπεί, την 21-1-2013, από οικία, σε χωριό της Ροδόπης. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά κατά παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Άνεργος Ξανθιώτης έκρυβε χρυσό και μετρητά εκατομμυρίων στο σπίτι του .

Δήλωνε μηδενικό εισόδημα αλλά είχε στο σπίτι του πλάκες και φύλλα χρυσού, λίρες Τουρκίας, δολάρια ΗΠΑ και ευρώ μεγάλης αξίας. Μετά από έλεγχο που έγινε στο σπίτι του στον Εχίνο Ξάνθης από ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο ανεπάγγελτος Έλληνας υπήκοος κατείχε τα ακόλουθα:
1. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 317.555,00 ευρώ
2. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 14.825 δολάρια ΗΠΑ
3. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000 λίρες Τουρκίας
4. 12 πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.770 γραμμαρίων
5. 3 φύλλα χρυσού συνολικού βάρους 180 γραμμαρίων
6. Ψήγματα χρυσού συνολικού βάρους 105 γραμμαρίων
7. Κοσμήματα διάφορα (αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί κ.λ.π) συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων
8. Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση
Όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ η μητέρα του ελεγχόμενου διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στη πόλη της Ξάνθης στο οποίο βρέθηκαν μια πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης.
Η υπόθεση εντοπίστηκε με αφορμή έλεγχο παράνομης εξαγωγής μεγάλης ποσότητας χρυσού στην περιοχή αρμοδιότητας του Ε’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα συνεχίζεται για την διαπίστωση της προέλευσης των κατασχεθέντων και την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Θα ακολουθήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων όπως σημειώνει το ΣΔΟΕ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments