ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 18 Ιουνίου 2012
  • Views157

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε, τελικά, η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή έξω από τις Ελευθερές Καβάλας, και συγκεκριμένα στην θέση Μηχανικά. Τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία έκαψε γύρω στα 30 στρέμματα με πουρνάρια, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί (καθώς η προανάκριση που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη), ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αλλά και τα όσα δήλωσε στο ENA CHANNEL ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτης Ντικούδης (ο οποίος βρέθηκε στο σημείο) η πυρκαγιά ξέσπασε εξαιτίας του υποσταθμού της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή.

Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις 7 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, 4 οχήματα με 20 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας αλλά και δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας. Παρόντες ήταν και εθελοντές της διασωστικής ομάδας Καβάλας, πολίτες της περιοχής καθώς και προσωπικό του δήμου Παγγαίου. Το γεγονός ότι η περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα δύσβατη (καθώς εκδηλώθηκε σε μια περιοχή πολύ κοντά στους αμπελώνες των Ελευθερών) αλλά και το ότι οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν, αρχικά, ισχυροί όμως σύντομα κόπασαν συνετέλεσε στο να κατασβεστεί η πυρκαγιά.

Ακούστε τι είπε στο ENA CHANNEL ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτης Ντικούδης

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/uploads/NTIKOUDIS.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments