• Views187

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RwOoPcTikTc[/tube]

Οι αιτήσεις των νοικοκυριών στα Ειρηνοδικεία έφτασαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», περίπου στις 35.000 στο τέλος Δεκεμβρίου του 2012, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέα εκτίναξη, καθώς στις 31 Ιανουαρίου είχαν ανέλθει στις 40.000.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι, από τις 35.000 αιτήσεις οι 9.500 έχουν γίνει στα Ειρηνοδικεία της Αθήνας. Μάλιστα αυτές στο τέλος Αυγούστου ήταν 6.500.

Δηλαδή σε διάστημα μόλις 4 μηνών αυξήθηκαν κατά 3.000. Πρόκειται για άνοδο της τάξης του 46%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αιτήσεις τον Δεκέμβριο ήταν στις 26.000 από 20.000 που ήταν τους προηγούμενους 4 μήνες.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το συνολικό ύψος των δανείων που ζητούν ρύθμιση ή διαγραφή είναι 4,2 δισ. ευρώ με 5 δισ. ευρώ. Το μέσο δάνειο ανά νοικοκυριό εκτιμάται ότι είναι 120.000 ευρώ.
«Με τις αποφάσεις που έλαβε χθες η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. έκλεισε ένας πρώτος κύκλος του κυβερνητικού έργου», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης, η μείωση του χρέους και υπήρξε ισχυρή πολιτική δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Οι χθεσινές αποφάσεις δικαίωσαν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, την οποία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ υποστήριξε πως το κόμμα του μπορεί να αποτελέσει την επισπεύδουσα δύναμη των μεταρρυθμίσεων.

Διεμήνυσε, πάντως, πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα βάρη.
Tον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που αφορά στις συγχωνεύσεις 400 οργανισμών και την απομάκρυνση από το Δημόσιο σε πρώτη φάση 15.000 υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι.
Θα δοθούν πολλά περισσότερα στην Ελλάδα, από ότι αρχικά υπολογιζόταν, διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την επταετία 2014-2020, κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν».
«Να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ’ ότι έχουν τα δίκια τους» και «να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας», κάλεσε τους αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την επίσκεψη του στην έκθεση «Ζωοτέχνεια» στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στο «καλαπόδι» του μνημονίου και τα περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του υποβάλλεται σε θυσίες» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, συνδέοντας την δυνατότητα για «διορθωτικές κινήσεις» στον πρωτογενή τομέα προς το τέλος του χρόνου, με τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας και πρόσθεσε : «να έρθουν να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο και τα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα, που θα μειώσουν κι άλλο το κόστος παραγωγής».
Οι ηγέτες των 27 ξεπέρασαν το πολιτικό χάσμα ανάμεσά τους και κατέληξαν σε μία συμφωνία για έναν επταετή προϋπολογισμό.
Η γραμμή λιτότητας της Βρετανίας τελικά πέρασε και οι απειλές του Ντέιβιντ Κάμερον για βέτο που θα τίναζαν τη διαπραγμάτευση στον αέρα δεν έγιναν πραγματικότητα.
“Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που είχαμε ήταν ότι το όριο της πιστωτικής κάρτας για την ΕΕ ήταν πολύ υψηλό. Και πάντα ανέβαινε. Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να το πιέσουν προς τα πάνω και τελικά ήρθε κάποιος και είπε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και ήρθε η ώρα το πιστωτικό όριο να κατέβει” είπε χαρακτηριστικά.
Ο Φρανσουά Ολάντ που τήρησε τις αποστάσεις του από τη Μέρκελ και τον Κάμερον κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις δαπάνες της αγροτικής πολιτικής.
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον ίδιο το Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δεν επιθυμεί έναν προύπολογισμό λιτότητας.
“Είναι η ώρα της αλήθειας, η ώρα της ευθύνης οι επικεφαλής των Κρατών ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Αλλά όπως εμείς λάβαμε τις ευθύνες μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να κάνει το ίδιο”.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments