ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 18 Απριλίου 2013
  • Views129

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πτώση των δυνάμεων της ΠΑΣΠ που διασπάστηκε σε πολλές σχολές δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Ένα ακόμη μεγάλο θρίαμβο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγράφουν τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών αποτελεσμάτων τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ.

Η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη όχι μόνο διατήρησε τις δυνάμεις της σε μία δύσκολη πολιτικά περίοδο αλλά σε αρκετές περιπτώσεις σημείωσε ανοδικά αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες σχολές είχε διαμορφωθεί μία εικόνα περί αδιαφορίας των φοιτητών και ευρείας ενίσχυσης της Αριστεράς, όλα ανατράπηκαν στην κάλπη και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επικράτησε με εμφατικό τρόπο για 27η συνεχόμενη χρονιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απέσπασε το 43,15% των ψήφων (41,8% πέρυσι), ενώ ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 17,13% (από 25%), η Πανσπουδαστική με 15,11% (12%)), τα ΕΑΑΚ με 11,76% (8,75%) και ΑΡΕΝ, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 5,87%.

Με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

Όσοι ακόμη μιλούν για μια γενιά χωρίς οράματα και αξίες, για μια γενιά μακριά από την πολιτική, σήμερα πήραν μια ηχηρή απάντηση. Διαψεύστηκαν εκκωφαντικά. Πάνω από 100.000 νέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  συμμετείχαν στην πιο ουσιαστική πολιτική διαδικασία δίνοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και επιβραβεύοντας τη στρατηγική της πολιτικοποίησης που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Η πρότασή μας για συνάρτηση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με την αξιολογησή τους, η επιμονή μας για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, η οριστική εφαρμογή του νόμου για το άσυλο και η ιδέα μας για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών. Σήμερα, οι νέοι της γενιάς μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δημιουργικές αλλαγές, μακριά από το λαικισμό και τη μιζέρια.

Μια γενιά δυναμώνει, μια εποχή ανατρέπεται.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments