ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 12 Μαΐου 2012
  • Views130

[dailymotion clip_id=”xqs3ev”]

Για σύναψη υποχρεωτικών δανείων από τους πολίτες με στόχο να αντλήσει ρευστότητα το δημόσιο έκανε λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Mega.

Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο, το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως, θα καταβάλουν προαιρετικά 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γλέζος παλαιότερα είχε κάνει πρόταση για κατάσχεση των καταθέσεων από 20.000 ευρώ και πάνω. Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε αναφέρει ότι πρόκειται για γνώμη του κ. Γλέζου.

Στην ελληνική Ιστορία, όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το κράτος προχώρησε σε αντίστοιχες κινήσεις.

Η αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση, καθώς όπως ανέφερε αυτό έγινε σε συνθήκες πτώχευσης ή πολέμου, κατηγορώντας τον Μανώλη Γλέζο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση.

“Εσείς έχετε πτωχεύσει τον ελληνικό λαό, τολμάτε και μιλάτε;” του αντέτεινε ο Μανώλης Γλέζος.

Σε ό,τι αφορά το όριο για την εθελοντική ή υποχρεωτική συμμετοχή, σημείωσε ότι είναι κάτι που θα συναποφασιστεί, δεν έχει οριστεί, απλώς ετέθη ως παράδειγμα.

Στο πάνελ βρισκόταν και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, ο οποίος έθεσε μία άλλη παράμετρο της διόγκωσης του χρέους και της “συνευθύνης” της Αριστεράς, αλλά και τμημάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2001 με το νόμο Γιαννίτση, όπως σημείωσε, επιχειρήθηκε να λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, αλλά η μεταρρύθμιση ακυρώθηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων, με τη συμμετοχή και των “πράσινων” οργανώσεων.

“Μετά από 10 χρόνια το κόστος του ασφαλιστικού είναι 50 δισεκατομμύρια ευρώ, το ένα έκτο του συνολικού χρέους της Ελλάδας, πώς μιλάμε για τοκογλύφους”; διερωτήθηκε.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments